Hírek

Együttműködés a Horvát Katolikus Egyetemmel

2023. február 18.

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem a Horvát Katolikus Egyetemmel (Hrvatskog katoličkog sveučilišta) a két intézmény képzéseiben közös területekre. Ezek közé tartoznak a történelemtudományok, a szociológia és az egészségtudományi képzések, de a horvát fél több új képzést indít műszaki területen is.

Nagykamasz lett azt egyetem segítőkutyája

2023. február 17.

Atom, a labrador nap mint nap feltűnik gazdájával együtt a Miskolci Egyetemen. Erre külön rektori engedélyt is kapott nevelője, hogy az egyetem is terepe lehessen a leendő vakvezető kiképzésének. Atom most egy szerető családban nevelkedik, ezután majd egy kiképzőhöz kerül, ahol megtanulja a vakvezetés alapjait, hogy aztán felnőve egy látássérült társa és segítője lehessen.

Kuriózumok az egyetem ásványgyűjteményében

2023. február 16.

A Miskolci Egyetem ásványgyűjteménye az egyik legkorábbi oktatási célú földtudományi kollekció. A XXXIX. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon ez a tárlat is látogatható lesz március 11-12-én.

Tanulmánykötet az uniós források védelméről - zárult a Hercule III projekt

2023. február 15.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az Országos Bírósági Hivatal közös szervezésében február 13-án bemutatták „Az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények külső, belső és bűnügyi nyomozásának egyes kérdései” című tanulmánykötetet, amely az Európai Bizottság HERCULE III (2014–2020) 2. jogi képzés és tanulmányi program keretében végzett kutatások eredményeit összegzi.

1 perc ME: Felkészülés folyamatban - Fitten, tavaszra - Újra ásványfesztivál

2023. február 15.

A Miskolci Egyetem ingyenes érettségi felkészítő kurzusai korszerű ismeretanyaggal járulnak hozzá a középiskolások sikeres vizsgáihoz. - A szakképzett oktatók által tartott sportfoglalkozások ismét elérhetőek a hallgatók és a dolgozók számára. - A Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon közel 100 kiállító, ismeretterjesztő előadások, gyermekprogramok várják az érdeklődőket március 11-én és 12-én a Miskolci Egyetemen.

Duális képzéssel versenyelőnyben a munkaerőpiacon

2023. február 13.

A duális képzés gyakorlatorientált, piacképes tudást, biztos karriert, és már az egyetemi évek alatt kiváló kereseti lehetőséget biztosít a hallgatóknak. A Miskolci Egyetem széles körű vállalati kapcsolatainak köszönhetően számos szakterületen ad mód bekapcsolódni ebbe a képzési formába.

Alig másfél év múlva: Európai Egyetemi Játékok

2023. február 10.

Az európai kontinens legnagyobb diáksport eseményének, az olimpia után a harmadik legnagyobb sportrendezvénynek ad otthon a Miskolci Egyetem 2024-ben. A Debreceni Egyetemmel közösen szervezett Európai Egyetemi Játékok aktuális kérdéseiről az Európai Egyetemi Sportszövetség Ellenőrző Bizottságával a közelmúltban egyeztettek Budapesten.

Újraindulnak az ingyenes sportdélutánok

2023. február 10.

Tollas, röplabda, jóga, asztalitenisz, thai box, cheerleading, futóklub, pilates, fanatic jump…A szakképzett oktatók által tartott ingyenes sportfoglalkozások februártól és márciustól ismét elérhetőek a Miskolci Egyetemen a hallgatók és a dolgozók számára.

Az olimpiára készül Az év junior atlétája

2023. február 10.

Tóth Anna a Miskolci Egyetemen gyógytornász képzésre jár. A DVTK kiválósága tavaly év végén a Magyar Atlétikai Szövetségtől „Az év magyar junior női atlétája” kitüntető címet is elnyerte. Többszörös országos csúcstartó, de világviszonylatban is jegyzik, kétszeres korosztályos U20-as világbajnoki bronzérmes. Mindent megtesz azért is, hogy 2028-ban olimpikon lehessen.

Ásványfesztivál – márciusban újra a Miskolci Egyetemen

2023. február 9.

Két év kényszerszünet után újra megnyitja kapuit a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen. A hagyományokat folytatva ismeretterjesztő és gyermekprogramokat is kínáló rendezvény időpontja: 2023. március 11-12.