Hírek

III. Egyetemi Tavaszi Fesztivál – részletes program

2024. március 13.

Hangversenyek és előadások március 26–június 6. között a Miskolci Egyetemen, a Zenepalotában, az Edelényi Kastélyszigeten, a Borsodi tájházban, a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában és a miskolci Művészetek Házában. A III. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál részletes programja >>

Húsvéti hangolódás – hangverseny az edelényi kastélyban

2024. március 12.

A III. Miskolci Egyetemi Tavaszi fesztivál előhangversenye az edelényi L'Huillier–Coburg-kastélyban március 16-án, szombaton este 6 órától. Közreműködnek a ME Bartók Béla Zeneművészeti Karának növendékei.

Műszaki képzéseivel újabb nemzetközi rangsorba került be a Miskolci Egyetem

2024. március 8.

A Miskolci Egyetem felkerült az európai felsőoktatás mérnöki programjait értékelő European Ranking of Engineering Programs listájára. A 27 ország egyetemének műszaki képzéseinek teljesítményét összevető rangsorban a Miskolci Egyetem vegyészmérnöki, gépészmérnöki, villamosmérnöki, mérnökinformatikus, anyagmérnöki és környezetvédelmi képzéseivel szerepel.

Hajtástechnikai labor erősíti a műszaki képzés gyakorlati oldalát

2024. március 8.

Hajtástechnikai és lineáris technikai labor kiépítését támogatja a Power Belt Kft. a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán. A műszaki képzés gyakorlati területét erősítő szakmai megállapodás megkötését március 8-án jelentették be Miskolcon.

A drágakövektől az ősmaradványokig

2024. március 6.

A Miskolci Ásványfesztivál 40. alkalommal nyitja meg kapuit a Miskolci Egyetemen március 9-én. A kétnapos jubileumi esemény beharangozó sajtótájékoztatóján a rendezvény szervezésében oroszlánrészt vállaló Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja, Prof. Dr. Mucsi Gábor beszélt a fontosabb programokról. Videóinterjúnk >>

A Miskolci Egyetem a Kocsonyafesztiválon

2024. március 6.

Élményprogramokkal, közösségi eseményekkel várja a látogatókat az idei Kocsonyafesztiválon a Miskolci Egyetem a belvárosi Sub Rosa kávézóban (Miskolc, Széchenyi utca 21.) március 8–10. között.

Történelmi vízszintmérés: a Nílus vízhozamának évszázadai

2024. március 5.

A Nílus vízszintmérése – a legelső fennmaradt, és egyedülállóan hosszú számszerű megfigyelés – hézagainak matematikai kiegészítésével miskolci és soproni geofizikusok és hidrogeológusok a világon egyedülálló eszközt adtak a klímakutatók kezébe. A Miskolci Egyetem módszere alkalmas más vízgyűjtő területek jövőbeli eseményeinek előrejelzésére is.

Zöld kriminológia – egy téma más-más szemszögből a Humboldt konferencián

2024. március 5.

A klíma- és környezetvédelemmel kapcsolatos legaktuálisabb kérdésekre jogi, közgazdasági, társadalompolitikai, szociológiai, pszichológiai és műszaki-technológiai nézőpontból igyekeztek válaszokat megfogalmazni azon a nemzetközi konferencián, amelyet a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Heidelbergi Egyetem Jogi Kara büntetőjogi intézetei szerveztek a Humboldt Alapítvány támogatásával március 4-én és 5-én a Miskolci Egyetemen.

Újranyit az egyetemi posta

2024. március 4.

A Miskolci Egyetem és a Magyar Posta Zrt. között létrejött partnerségi megállapodás keretében 2024. március 6-án az E/7. épület alagsorában ismét megnyílik a postai szolgáltatóhely.

Ásványfesztivál 40 – évtizedek az ásványok különleges világában

2024. március 1.

A Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál alapfilozófiája a kezdetektől fogva az, hogy a legszélesebb közönséggel ismertesse meg az ásványok, kőzetek és ősmaradványok különleges világát – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen az idén jubiláló, 40. évébe lépett tudományos ismeretterjesztő rendezvény programjait ismertette az esemény fő szervezője, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara.