Hírek

Ózdon is lehet a Miskolci Egyetemre járni

2023. február 9.

Szociális munka, anyagmérnök, mérnökinformatikus… Ezekért a képzésekért nem kell Miskolcra utazni, mert helyben kínálja a Miskolci Egyetem ózdi kihelyezett tagozata! A felvételi jelentkezési határideje azonban itt is 2023. február 15.!

Tanítani – a munka közben megszerezhető tudás

2023. február 9.

A legsikeresebb oktatási rendszerekben nagy figyelmet fordítanak arra, hogy mind a pedagógusok, mind a tanulók jól érezzék magukat. Erre is felhívta a figyelmet Prof. Dr. Halász Gábor, a ELTE PPK professzora a Miskolci Egyetemen tartott Taní-tani Online Nemzetközi Konferencián. (Videóinterjú)

Élőben közvetítjük a februári diplomaátadó ünnepségeket!

2023. február 9.

A 2023. február 20-án és 21-én tartandó diplomaátadó ünnepi szenátusi ülések az interneten is nyomon követhetőek a Miskolci Egyetem Youtube-csatornáján!

1 perc ME: egyedülálló képzések – gyakorlatban a gyakorlatból – újév másodszor

2023. február 8.

Látványos kémiai kísérletek ejtették ámulatba a középiskolásokat a ME Anyag- és Vegyészmérnöki Karának nyílt napján – A gyakorlatorientált tanárképzés, valamint a közoktatás és a felsőoktatás közötti kapcsolat megerősítése került terítékre a nemzetközi konferencián – Kínai újév a Zenepalotában a ME Konfuciusz Intézetének szervezésében

Összhangteremtés a tanárképzés elmélete és gyakorlata között

2023. február 7.

A közoktatás és a felsőoktatás kapcsolatának a rendbetétele jelenleg az egyik legfontosabb feladat – fogalmazta meg Dr. K. Nagy Emese, a ME-BTK Tanárképző Intézet intézetigazgatója a XIV. Taní-tani Online Nemzetközi Tudományos Konferencia üzenetét. Videóinterjú.

Felvételi jelentkezés - ügyfélkapu nélkül nem megy!

2023. február 7.

A felsőoktatási felvételi jelentkezést ez évtől kizárólag elektronikusan, a személyes ügyfélkapun keresztüli hitelesítéssel lehet csak benyújtani! Az ügyfélkapu regisztrációt nem szerencsés az utolsó pillanatra hagyni, még ha az ügyintézés a magyarorszag.hu oldalon keresztül elektronikusan is elindítható. Mutatjuk, hogyan.

Karrierelemzés és képzésajánlás online

2023. február 6.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara elérhetővé teszi az érdeklődők számára az Orientify karrierelemző online platformot 2023. február 15-éig. A program a felhasználó által megadott adatok alapján azonnali karrierprofilt és képzésajánlatot is ad.

Fókuszban a pedagógusképzés reformja

2023. február 3.

A pedagógia, gyógypedagógia, a tanárképzés, a művészeti nevelés és a köznevelés aktuális kérdései, friss kutatási eredményei kerültek terítékre a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar (ME-BTK) Tanárképző Intézete által szervezett „Hatékonyság és koherencia a pedagógiában, gyógypedagógiában és a tanárképzésben” címmel megrendezett, XIV. Taní-tani Online Nemzetközi Tudományos Konferencián.

Klasszikus és modern találkozása az anyagtudományi élménynapon

2023. február 3.

Acélcsapolás élőben, anyagok 3 dimenzióban, látványos energetikai és kémiai kísérletek… Anyagtudományi és a vegyipari képzéseit nyílt napon mutatta be a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kara.

Kétszakos tanárképzés indul együttműködésben a görögkatolikus hittudományi főiskolával

2023. február 3.

Kétszakos osztatlan tanárképzésre nyílik lehetőség a Miskolci Egyetem és a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola közötti együttműködésnek köszönhetően. A hittanár-nevelőtanár szak mellé a jelentkezőknek lehetősége van angol, etika, földrajz, magyar, mozgókép- és médiaismeret, német és történelem szakok választására is.