Egyetemi kitüntetések Miskolc Város Napja alkalmából

2019. május 13.

Miskolc város közgyűlése 1992-ben döntött úgy, hogy az évben egy kitüntetett napot szentel a város közösségének. A választás május 11-re esett, arra a napra, amelyen a hiteles dokumentumok szerint 1909-ben az akkori magyar király, I. Ferenc József aláírásával hitelesítette Miskolc törvényhatósági jogú várossá válását.

Hagyomány, hogy Miskolc Város Napján osztják ki a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett díszközgyűlésen a Miskolc Város díszpolgára címet, a Pro Urbe – a városért kitüntető címeket és további elismeréseket. Idén harminchét díjat adtak át ezen a napon.

Egyetemünk Kerámia- és Polimermérnöki Intézetének Professor Emeritusa, Prof. Dr. Bárczy Pál is elismerő kitüntetésben részesült, a város tudományos elismerését, Herman Ottó tudományos díjat vehetett át fiával, Bárczy Tamással a műszaki tudományok és az űrtechnológia területén végzett kiemelkedő kutatási tevékenysége eredményeként.

 

Az Egyetemért – A Városért díjat vehette át Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója. A MOL-csoport több szállal is kötődik a városhoz, a régióhoz. A cég a Miskolci Egyetem fontos partnere és támogatója a megyében. Régóta tart a stratégiai együttműködés, a vállalat 2014-ben MOL Intézeti Tanszéket is alapított az egyetemen.

Forrás: minap.hu