Ösztöndíjas hallgatók, fiatal kutatók mutatták be kutatási eredményeiket

2019. május 29.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjas alap-, mester- vagy doktori képzésben részt vevő hallgatói, valamint doktorjelöltek és fiatal oktatók, kutatók konferencián mutatták be friss kutatási eredményeiket 2019. május 29-én.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) célja, hogy támogassa a hazai kutatói utánpótlást, a tudományos pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók kutatómunkáját. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2018/19-es tanévben harmadszor hirdette meg ösztöndíjpályázatát alapképzésben, mesterképzésben, doktori képzésben részt vevő hallgatók, valamint doktorjelöltek és fiatal oktatók, kutatók részére.

A program 2018. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai, a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot ösztönzik olyan hallgatók, doktorjelöltek, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program a kutatói és alkotói kiválóságot minden tudományterületet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.

A kiválóság támogatása serkenti a versenyt, a kutatói, alkotói korfa kiegyensúlyozottabbá válását, a felhalmozott tudás Magyarországon történő hasznosulását. Az ÚNKP közvetve erősíti a felsőoktatási alapkutatásokat, a kiemelkedő kutatói, alkotói munka támogatásával példaértékű mintát biztosít a kiválóság elismerésére, elősegíti, hogy a magyar intézményekben felhalmozódott szakmai ismeretek, kutatási, alkotói eredmények hozzáférhetővé és felhasználhatóvá váljanak a tudományos közösség számára.

A konferencián készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.