Paks II. Akadémia indul egyetemünkön

2019. május 30.

Együttműködési megállapodást kötött a Paks II. Zrt., vagyis az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság és a Miskolci Egyetem 2019. május 29-én. Az együttműködésnek köszönhetően a Paks II. Akadémia keretében szeptembertől a Miskolci Egyetem hallgatói az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben vehetnek részt.

A jól képzett szakemberek iránt mindenhol nagy a kereslet, így van ez a nukleáris iparban is. A Paks II. Zrt. számára nagyon fontos a magasan képzett munkaerő, éppen ezért hívta életre a projekttársaság a Paks II. Akadémiát, amely színvonalas képzési programot kínál az egyetemi hallgatóknak.

 

 

A Paks II. Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Dunaújvárosi Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködésben dolgozta ki a tananyagot. A hat egyetem a Paks II. Zrt. anyagi támogatása mellett  a Paks II. Akadémia keretében indítja el az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzési szakot.

A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a hallgatók a gyakorlatban kiválóan alkalmazható tudást kaphatnak az energiaipar ezen szegmenséből: széles körű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai részleteiről, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. A 2019 őszén induló szakirányú továbbképzésre a választott intézmény felvételi rendje szerint lehet jelentkezni, amelynek részletei az adott intézmény honlapján találhatók meg.

Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzést elvégző szakemberek megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be úgy a hazai, mint a nemzetközi energiaszektorban.

Az együttműködési megállapodás aláírásakor készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.