AMPER 2019

2019. július 4.

Idén ismét belekóstolhatott az egyetemi bulik hangulatába mindenki, aki részt vett a június 14-én tartott aMpEr Felvételi Juniálison. Az egyetemi Díszaulában és Díszudvaron tartott fesztivál során az egyetemünkre jelentkezett középiskolások szórakozva ismerkedhettek meg leendő hallgatótársaikkal és a karok képviselőivel.

Az éjszakába nyúló rendezvény 16.45-kor prof. dr. Kékesi Tamás rektorhelyettes rövid köszöntőjével kezdődött, majd negyedórás hip-hop bemutató következett. 17.00 órakor az X-faktor-győztes USNK lépett fel, majd 19.00-től a javarészt egyetemünk hallgatóiból álló, és időközben országos ismertségre is szert tett The Sign következett. 21.00 órakor érkezett el az est fénypontja, ByeAlex és a Slepp adott nagy sikerű koncertet, majd 23.00 órától Bárány Attila DJ keverte a zenét.

De két koncert között sem volt csendes a Díszaula és környéke, az átállások idején a Kelet Brass Band biztosította a hamisíthatatlan fesztiválhangulatot, valamint Márton boy, a Rockwell rezidens DJ-je keverte a talpalávalót.

Mindeközben a Díszaulában a karok beiskolázási szakemberei várták a leendő hallgatókat, és a középiskolások olyan kérdéseire is válaszoltak, amelyeket egy formálisabb beiskolázási rendezvényen nem hangozhattak volna el. Az egyetem legfontosabb partnercégei is megjelentek a fesztiválon, volt, aki léghoki-pályát hozott, és volt, aki virtuális szemüveget. De a Díszudvar is megtelt élettel, a fesztiválozók extrém ijászatban, lézerharcban és segway-ezésben is kipróbálhatták magukat.

A fesztiválon készült fotók:

A fotókat és a videót a Beiskolázási Központ készítette.