Elstartolt a Solar Decathlon, szurkoljunk a SomeShine csapatnak!

2019. július 16.

Három kontinens, nyolc ország, huszonhét felsőoktatási intézmény és közel 400 versenyző részvételével kezdődött meg 2019. július 12-én Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 (Szoláris falu) elnevezésű egyetemi innovációs házépítőverseny. 

A Miskolci Egyetem a Pécsi Tudományegyetemmel és az algír Blidai Egyetemmel összefogva indított közös csapatot az idei versenyen. A vetélkedés mintaházait bemutató „szoláris falu” július 13. és 28. között várja a látogatókat, ugyanakkor a verseny által létrejött Látogatóközpont szeptember 29-ig áll nyitva a látogatók, érdeklődők részére Szentendrén, az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában. A belépés ingyenes, de egy gyors elő- vagy helyszíni regisztrációhoz kötött a nyitvatartási időben.

A Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Blidai Egyetem SomeShine nevű csapata saját Facebook oldallal is rendelkezik, amely az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/SOMEshineproject/. Fontos, hogy az oldal és a bejegyzések kedvelésével támogassátok, biztassátok őket!

A versenyről szóló beszámoló ITT olvasható.

A verseny során készült fotók: