Az élmezőnyben végzett egyetemünk csapata a Solar Decathlon innovációs házépítő világversenyen

2019. július 31.

4 díjat is nyert a Miskolci Egyetem csapata a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi innovációs házépítő versenyen, és végül legjobb magyar csapatként szerepelt.

Az egyetemünk által vezetett Hungarian Nest+ projekt nemzetközi sikerrel zárult, hiszen nem csak az építészeti kategória 2., illetve az energiahatékonysági kategória 3. helyezését szerezte meg, hanem elnyerte az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) és a közösségépítési különdíjat is.

A Solar Decathlon innovációs verseny célja, hogy a zöldtechnológiák népszerűsítése és innovatív fejlesztések mellett szorosabb kapcsolatot hozzon létre az egyetemek és a piaci szereplők között. A versenyzők feladata egy a fenntarthatóság szempontjait figyelembe vevő, kizárólag napenergiát felhasználó, energiahatékony, környezettudatos és könnyűszerkezetes lakóépület megtervezése, felépítése.

A Miskolci Egyetem vezetésével induló „SOMEshine” csapatot partneregyetemek hallgatói és oktatói erősítették, akik a Pécsi Tudományegyetemről és az algériai  Blidai Saad Dahlad Egyetemről érkeztek.

A versenyről készült sajtóközlemény ITT olvasható.

A Miskolci Egyetem projektjéről készült videó:

 
A videót a Beiskolázási Központ készítette.