Az ózdi és sátoraljaújhelyi kihelyezett tagozatokon is megkezdődött a tanév

2019. szeptember 9.

A Tiszti Kaszinó tükörtermében az elsős hallgatókat Prof. Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Riz Gábor országgyűlési képviselő, B.-A.-Z. megye miniszteri biztosa, Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, valamint Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere köszöntötte számos egyetemi vezető jelenlétében.

Az elsősök ünnepélyes fogadalomtétele után a karok dékánjai az egyetem hallgatóivá fogadták őket, majd Janiczak Dávid polgármester jelképes ajándékot adott át az egyetemistáknak.

Az idén már a harmadik tanévét kezdő ózdi képzés keretében 8 elsőéves mérnökinformatikus csatlakozott a felsőbb éves mérnökinformatikus, anyagmérnök és szociális munka alapszakos hallgatókhoz.

 

 

Sátoraljaújhelyen szintén ünnepélyes keretek között indult el a tanév annak a több mint 30 hallgatónak, akik idén nyertek felvételt az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirányára, valamint az ápolás és betegellátás alapszak ápoló szakirányára. Őket szeptember 5-én a Városháza Dísztermében Prof. Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkáron kívül Szamosvölgyi Péter polgármester és Dr. Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes, valamint az Egészségügyi Kar dékánja, Prof. Dr. Kiss-Tóth Emőke üdvözölte. A gólyákat a fogadalomtétel után az Egészségügyi Kar dékánja fogadta az egyetem polgáraivá.

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.