Katonai Toborzó Iroda nyílt az egyetemen

2019. szeptember 16.

Milyen lehetőséget nyújt ma a honvédség egy fiatal számára? Melyek azok az előnyök, amelyeket egy egyetemista kaphat a honvédségtől? Ezekről is információt kaphatnak a Miskolci Egyetem hallgatói, ha betérnek a Magyar Honvédség most megnyílt toborzó irodájába, mely folyamatosan várja majd a campuson a katonai szolgálati formák iránt érdeklődő jelentkezőket.

A megnyitón prof. dr. Torma András, egyetemünk rektora, prof. dr. Csikány Tamás ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály főosztályvezetője, Demeter Ervin, B.-A.-Z. megye kormánymegbízottja, valamint Vitár Zsolt alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokhelyettese mondott köszöntőt.

A Magyar Honvédség és a Miskolci Egyetem már évek óta szoros együttműködésben áll egymással, hiszen 2017 óta az egyetemisták szabadon választható tantárgyként felvehetik a Honvédelmi Alapismeretek tantárgyat is. Az együttműködés elmélyítése érdekében az egyetem és a Honvédelmi Minisztérium 2018-ban együttműködési megállapodást írt alá, amely kiterjed az oktatás és a kutatás területére, és célként tűzi ki a katonai pálya – különösen a szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálati jogviszony – ismertségének és népszerűségének növelését is. Az együttműködés eredményeként már a Miskolci Egyetem hallgatói is igénybe vehetik a Magyar Honvédség Önkéntes Tartalékosok részére folyósítható ösztöndíját is. Ez az együttműködés lépett egy újabb szintre a toborzó iroda megnyitásával.

Az irodát a Galéria bejárat közelében, az A/1-es és A/2-es épületeket összekötő lépcsőház 1. emeletén, a VI. előadó mellett, az egykori taniroda helyén lehet megtalálni.

Az iroda megnyitóján készült videó:

 

 

A rendezvényen készült fotók:

A videót és a fotókat a Beiskolázási Központ készítette.