Középiskolás diák természetfotóiból nyílt kiállítás a régi aulában

2019. szeptember 24.

Ifj. Bóta István, a Földes Ferenc Gimnázium tanulója készítette azokat a fotókat, amelyeket október közepéig lehet megtekinteni az A/4-es épület földszintjén. A diák a felvételein keresztül szeretné rávenni korosztályát, hogy hagyják ott a virtuális világot, mozduljanak ki szobáikból, és lessék meg a természet titkait a Bükkben.

A kiállítást megrendezését a Bükk-térség Fenntartható Vízkészletgazdálkodásért Közalapítvány tette lehetővé, melyet 1999-ben alapított Miskolc Megyei Jogú Város, és amelynek Üszögh Lajos, egyetemünk konzisztóriumának tagja az elnöke. A megnyitón Dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium államtitkára elmondta, hogy pozitívan elfogult mind a kiállítótér kiválasztásával, mind pedig a fotók témájával kapcsolatban, hiszen Diósgyőrben nőtt fel, egykor ő is a Miskolci Egyetem hallgatója volt, most pedig a Bükk lábánál él.

A fényképeket készítő ifj. Bóta István a megnyitón elmondta, hogy 2015-ben vett kamerát a kezébe, tanára Erdődi István, akihez a Földes Ferenc Gimnáziumban jár fotószakkörre. Az ifjú fotós ebben az őszi időszakban különösen kedveli a szarvasokat, a hét négy napján kora reggel és este is kijár a Bükkbe, hogy fotózhassa őket.

A megnyitók készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.