Star Wars-figurák is ellátogattak a Kutatók Éjszakájára

2019. szeptember 30.

Idén is fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várta a Miskolci Egyetem mindazokat, akik a tudomány világába kívántak bepillantani, és érdekes, közérthető módon szerettek volna új ismereteket és élményeket szerezni.

A Kutatók Éjszakáján a Miskolci Egyetemen oktatott minden tudományterület képviseltette magát, a műszaki, a természet-, a társadalom-, az egészség- és a bölcsészettudományok szakavatott művelői teremtették meg a szórakozva tanulás lehetőségét.

Idén az ide látogatók Star Wars-figurákkal találkozhattak, zselészörnyeket készíthettek, de látványos kémiai és fizikai kísérleteket nézhettek meg; látványcsapoláson és alumíniumöntésen vehettek részt; betekinthettek a bitcoin és a kriptovaluták világába, vagy akár azt is megtudhatták, hogy milyen rögös út vezet a joghallgatói léttől a gyakorló jogászságig, még akkor is, ha az illetőt Kossuth Lajosnak hívják – csak hogy néhányat említsünk a sok-sok izgalmas program közül. Mintegy százféle, máskor nem látható és ki nem próbálható különlegességet, érdekességet mutatott be az egyetem, sokszor játékok kínálva kicsiknek és nagyoknak.

Akik nem tudtak részt venni a rendezvényen, azok élőben követhették az eseményeket az egyetem honlapján, illetve a Miskolc TV adásán keresztül.

A rendezvényről készült videó:

 

 

A rendezvényen készült fotók:

A videót és a fotókat a Beiskolázási Központ készítette.