Sikeresen zárult a FLOODRESC projekt

2019. október 29.

FLOODRESC elnevezéssel az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül árvízi védekezést segítő térinformatikai döntéstámogató rendszer fejlesztését végezte el a Miskolci Egyetem és 4 partnere 2017-2019 között.

A projekt a Miskolci Egyetem FLOODLOG projektjének folytatása, amelyet az Európai Unió a kiemelten sikeres, példaértékű projektek közé sorolt a katasztrófahelyzetek - környezeti problémák kezelése témakörben, és a megvalósult nemzetközi pályázatok közül jó gyakorlatnak minősített.

A FLOODRESC projekttel a Miskolci Egyetem és négy partnere – a Kassai Műszaki Egyetem, a szintén kassai Biztonsági Menedzserképző Főiskola, a Holocén Természetvédelmi Egyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - közösen egy integrált térinformatikai adatbázis kidolgozására került sor, amely alkalmas az árvizek előrejelzésére. A most lezárult projekt célterülete a Hernád folyó teljes vízgyűjtője, célja az árvizek elleni védekezés hatékonyságának növelése, a katasztrófavédelem munkájának támogatása volt.

A projektzáró kapcsán készült sajtóanyag ITT olvasható.