Tűz, Vas, Élmény! – Ismét Fazola Fesztivál

2014. szeptember 12.

2014. szeptember 20-án ismét számos érdekességet, izgalmat, látványt, élményt kínál a Fazola-kohó környéke: immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Fazola Fesztivált. 

A Fazola Henrikről, a Garadna és a Szinva patakok völgyében a vasgyártást meghonosító lakatosmesterről, későbbi gyártulajdonosról elnevezett fesztivál alatt nem csak a mindig sok nézőt vonzó látványcsapolásra kerül ismét sor, de többek között újra lesz vízikerekes kovácsolás, anyagtudományi játszóház, interaktív éremformázás és -öntés, illetve díszműkovács-bemutató.

Mindenezeken túl számos kulturális program is színesíti a palettát, amelyek közül ízelítőül néhány: a Perecesi Bányász Fúvószenekar műsorán kívül az egyetem cantusai énekelnek majd selmeci diáknótákat, továbbá a Kreatív Táncstúdió fog bemutatni modern táncegyveleget, a miskolci Musical Műhely és a Sinkovits Imre Drámakör pedig musicalrészletekből álló repertoárját fogja előadni.

A családosok részére feledhetetlen élményt nyújthat a helyszín kisnyomtávú vasúton való megközelítése: reggel 9 órakor ugyanis zenés kisvonat indul a helyszínre a Dorottya utcai állomásról.

Az ingyenes esemény szervezői szeretettel várnak Újmassára kicsit és nagyot egyaránt!

A rendezvény plakátja ITT, szórólapja pedig ITT tekinthető meg.