Lezárult a Bringázz a tudásért! (Videó)

2015. május 28.

 

 

 

2015. május 27-én finiséhez érkezett a „Bringázz a tudásért! Környezetbarát közlekedés a Miskolci Egyetemen” című, ÉMOP-5.1.3-11-2011-0006 számú projekt technikai kivitelezése: Elkészült a 22 db kerékpártámasz, a 10 db fedett kerékpártároló, továbbá a két zárt kerékpártároló, valamint egy több mint 2 km-es szakaszon felfestették az egyetemvárosban a kerékpárutat kijelölő jelzéseket.

A fejlesztésnek köszönhetően az egyetemi polgárok könnyebben, biztonságosabban és – a kijelölt kerékpárutakon haladva – a KRESZ szabályait betartva tudják megközelíteni az egyetemváros épületeit, a céljukhoz érve pedig járműveiket nagyobb biztonságban tudják tárolni az újonnan kialakított kerékpártárolók egyikében. A projekt elkészültével nemcsak az egyetemváros gépkocsiforgalmának, egyben a Dudujka-völgyet érő környezeti terhelésnek a csökkentése várható, de az is remélhető, hogy az egyetemi polgárok mind nagyobb számban fogják igénybe venni a kiépített kerékpáros infrastruktúrát.

Ezt a célt, a kerékpározás népszerűsítését szeretnék elérni a szervezők azzal is, hogy 2015. május 29-én (pénteken) mindenkit, aki 7.00 és 10.00 között kerékpárral érkezik dolgozni vagy tanulni az egyetemvárosba (a Galériához), kerékpáros reggelivel fognak megvendégelni. A helyszínen egészségügyi állapotfelmérésen és bicikli-átvizsgáláson is részt vehetnek a kerékpáron érkezők, és apróbb bringás ajándékokat is kapnak. A pénteki esemény plakátja ITT tekinthető meg.

A projektzáró rendezvényen készült fényképek:

A fotókat Lengyel Attila készítette.