Együttműködési megállapodás született az Eperjesi Egyetemmel

2016. június 2.

2016. június 2-án együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a szlovákiai Eperjesi Egyetem. A jövőbeni együttműködés elsősorban az oktatási, tudományos és kulturális kapcsolatok fejlesztésére és cseréjére terjed ki.

A két egyetem képzési profiljának összevetése alapján az együttműködés elsősorban a bölcsészettudományi és az egészségügyi szakemberképzés területére terjedhet ki, de az a tény, hogy az egykori Eperjesi Evangélikus Jogakadémia Miskolcra költözésével jött létre az a közeg Miskolcon, amelyből a mai Állam- és Jogtudományi Kar táplálkozik, a két jogi kar közötti együttműködést is megalapozza.

 

 

A megállapodás szerves részét képezi az oktatók és kutatók rövid idejű látogatásainak ösztönzése, előadások tartása, konferenciák szervezése, illetve olyan oktatási vagy tudományos kooperáció előmozdítása, amelynek eredményeként közös kutatások és tudományos publikációk jöhetnek létre. A megállapodás értelmében a két egyetem vállalja továbbá, hogy kezdeményezik és elősegítik az oktatók, a kutatók és a hallgatók tanulmányait és kutatási tapasztalatszerzését, valamint az elérhető ösztöndíj-támogatások megszerzését.

Az esemény kapcsán készült sajtóanyag ITT olvasható.

Az együttműködési megállapodás aláírási ceremóniáján készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila és Kiss Viktor készítette.