Hetedik tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája

2016. június 10.

141 szépkorú vehette át oklevelét 2016. június 10-én az egyetem Díszaulájában a 128 órás képzés végén. A tanév során 26 alkalommal megtartott 52 előadáson és az azt követő konzultációkon idén is számos érdekességet kínált hallgatói számára a Szépkorúak Akadémiája - az emberi agy működésétől a fogyasztóvédelemig, az űrkutatástól a boszorkányüldözés jogi oldaláig.

 

 

A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva, a Miskolci Nőknek Is Esélyt (MINŐIES) Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében hirdette meg először a Szépkorúak Akadémiája elnevezésű programsorozatát, amelyet a korunk társadalmában az egész életen át tartó tanulás iránt felmerült igény ihletett.

E programsorozat keretében az 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődők immár a hetedik tanévben hallgathattak előadásokat  a tudomány, a technika, a gazdaság, a jog és a társadalomtudomány témakörében - kihasználva a Miskolci Egyetem universitas jellegéből adódó, széles körű lehetőségeket.

Az eseményen készült fényképek:

A fényképeket Lengyel Attila készítette.

Az oklevélátvételkor készített fotók: