Hírek

Legjobb magyarként a dobogón végzett a Miskolci Egyetem csapata a nemzetközi MOL UPPP 2014 versenyen

2014. december 16.

A versenyen 14 ország összesen 972 csapata közül a 3. helyen végzett a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának csapata, az Oil up, melyet a kar 3 hallgatója, Lengyel Nikolett, Mezei Luca és Pásztor Ádám Viktor alkotott.

Nyílt napok a Miskolci Egyetemen

2014. december 6.

Előadásokkal, bemutatókkal és látványos kísérletekkel várták a régió középiskolásait az egyetemen. A miskolci campus nyílt napján 28 cég, köztük a Bosch és a Takata is jelen volt.

Az izraeli nagykövet előadást tartott a Miskolci Egyetemen

2014. november 26.

2014. november 26-án az egyetemünkön adott elő Ilan Mor, Izrael Állam Magyarországra akkreditált nagykövete. Őexcellenciája angol nyelven tartott előadása az Izrael előtt álló lehetőségeket és kihívásokat tekintette át, és betekintést engedett a résztvevőknek a közel-keleti térségben zajló folyamatokba.

Látogatóban a megújuló Bosch-vezetés

2014. november 26.

2014. november 25-én a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. képviseletében látogatást tett egyetemünkön Max Nitzsche, a Bosch-gyár leköszönő, és Jochen Limberger, az üzem január 1-én hivatalba lépő új műszaki igazgatója, valamint Uwe Mang gazdasági igazgató. A találkozó során áttekintették a Bosch és az egyetem közötti együttműködés jelenlegi helyzetét, és egyeztettek a kooperáció jövőjéről, az együttműködés elmélyítésének lehetőségeiről.

A tajvani nagykövet látogatása a Miskolci Egyetemen

2014. november 21.

2014. november 20-án egyetemünk vendége volt Wen Lung Tao, a Kínai Köztársaság (Tajvan) budapesti Képviseleti Irodájának vezetője. A képviseletvezető Dr. Pan-Chyr Yang, a Tajvani Állami Egyetem (National Taiwan University) rektora, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő kíséretében érkezett. A látogatás során a két rektor kölcsönösen bemutatta az általa vezetett intézményt, a nagykövet pedig a két ország közötti kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta.

Electrolux zárókonferencia (VIDEÓ)

2014. november 20.

1,3 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projektet valósított meg az Electrolux Lehel Kft. a Miskolci Egyetemmel karöltve...

Bartók Béla Zeneművészeti Intézet - GEORG FRIEDRICH HäNDEL: MESSIáS

2014. november 18.

2014. november 27. (csütörtök) 19 óra Zenepalota Bartók terme (Bartók tér 1.), a belépés díjtalan.

XV. Fémkohász Szakmai Nap a Miskolci Egyetemen

2014. november 17.

2014. november 7-én Fémkohász Szakmai Napot tartottak a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán. Az idén tizenötödik alkalommal megtartott szemináriumot a Műszaki Anyagtudományi Kar hallgatóinak és oktatóinak első kézből való tájékoztatása céljából szervezte meg az OMBKE Fémkohászati Szakosztálya, bevonva az Egyetemi Osztály aktivistáit és a Metallurgiai és Öntészeti Intézet munkatársait.

Látványos fizikai kísérletek az egyetemen

2014. november 13.

Szerda délután középiskolásokkal telt meg a XXXVII. előadó: a Tudomány Ünnepe alkalmából ugyanis a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola, a Herman Ottó Gimnázium és a Miskolci Egyetem Fizikai Intézete oktatói „Kísérletezzünk és szórakoztassunk!” címmel látványos fizikai (és kémiai) kísérleteket mutattak be.

Dobogós lett a ME-Kart csapat a Techtogether versenyen

2014. november 12.

Kiváló szerepléssel második helyezést ért el a Miskolci Egyetem ME-Kart csapata az elmúlt héten Budapesten megrendezett Automotive Szakkiállítás kísérőrendezvényén, a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyen.