Miskolci egyetemisták sikere a pécsi kínai kulturális versenyen

2018. május 10.

A Kínai Nagykövetség Kulturális-Oktatási Osztálya a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve április 27-én szervezte meg a "Kínai híd" elnevezésű hallgatói versenyt. 2018-ban a Konfuciusz Intézetek hat magyarországi egyetemről 15 versenyzőt neveztek a versenyre, melyen a Miskolci Egyetemet három hallgató is képviselte: Bauerfeind Brigitta, Krajnyák Enikő és Éles Vazul Csaba.

Ez alkalommal az „Egy világ, egy család” jelmondat tematizálta a versenyt, amely a szokásoknak megfelelően három szakaszt foglalt magában (szóbeli előadás, kvíz és tehetségkutató).

Krajnyák Enikőt, az Állam- és Jogtudományi Kar másodéves hallgatóját a szakmai zsűri a gördülékeny beszéde, a korrekt feleletei és a kínai Fanghua balettelőadása alapján művészeti különdíjjal, valamint harmadik helyezéssel jutalmazta. Bauerfeind Brigitta (a kínai kalligráfia kategóriában) és Éles Vazul Csaba szintén elismerésben részesült. Szívből gratulálunk a résztvevőknek az elért szép eredményekhez. Emellett külön köszönetet érdemelnek a felkészítő kínai tanárok: Hao Xiaomei, Jiang Shanshan, Wang Zhuo, Zhang Xu, Wang Zhichun, Liu Xialing.

A mostani „Kínai Híd” verseny nagyszerűen szemléltette, mennyit fejlődött a kínai nyelvoktatása egyetemünkön. Prof. Liu Jie, az intézet kínai igazgatója által jegyzett, „Hagyományos kínai kultúra” előadássorozat lehetőséget adott a magyar diákoknak, hogy jobban megértsék, befogadják Kínát.

Végezetül Wang Zheng, a kínai nagykövetség kulturális tanácsadója beszédében elmondta, hogy már 17 éve megrendezik a "Kínai Híd" versenyt a felsőoktatási hallgatóknak. Wu Hua, a Kínai Nagykövetség oktatási csoportjának vezetője beszámolt arról is, hogy a "Kínai Híd" verseny az évek során sokat fejlődött, és valóban híddá lett, amely alkalmat nyújt az egyre nagyobb létszámú kínaiul tanuló diákság számára, hogy versenyezzen, ismerkedjen és tanuljon.

Külön köszönetünket fejezzük ki a szervezőknek, a zsűri tagjainak, a versenyzőknek, az oktatóknak és mindazoknak, akik a "Kínai Híd" játékok támogatásával törődtek és foglalkoztak.

a Miskolci Egyetem Kunfuciusz Intézetének vezetése

A versenyen készült fotók: