Klubtagságot nyertünk a „Kiváló Magyar Egyetemek” táborába

2018. május 31.

A Miskolci Egyetem is bekerült  - 10 másik magyar egyetemmel együtt - a „Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programba”, melyet a magyar kormány 2017-ben az „Új Nemzeti Kiválósági Program” keretében indított el. E programnak köszönhetően összesen 900 millió forintot nyertünk el két kiemelt tématerületi programunk megvalósítására a 2018-as évben.

 

 

E két tématerület a következő:

1. Természeti erőforrások optimalizálása korszerű technológiákra alapozva: energetikával, vízzel, anyagfejlesztéssel és smart technológiákkal kapcsolatos kutatások

Ennek a tématerületnek prof. dr. Szűcs Péter, az MFK dékánja a vezetője, aki a három műszaki karon a program keretében végzendő munkát fogja össze.

2. Creative Region: társadalmi és kulturális innovációk a regionális gazdaságfejlesztés és felzárkózás szolgálatában

A fenti tématerületet megvalósításában a négy humánkar vesz részt, ezek munkáját pedig dr. Illésné dr. Kovács Mária, a BTK dékánja koordinálja.

Amennyiben a Miskolci Egyetem 2018-ban teljesíteni fogja a kiválósági programban vállalt indikátorokat, akkor komoly esély mutatkozik arra, hogy egyetemünk a Kiválósági Program 2019. és 2020. évi folytatásában is részt vehet majd.

A Kiválósági Programról készült sajtóanyag ITT olvasható.

A sajtótájékoztatón készült fotók:

A fotót és a videót a Beiskolázási Központ készítette.