Együttműködési megállapodás az OBA és a GTK között

2018. június 5.

A pénzügyi, közgazdasági képzést segítő együttműködési megállapodást kötött az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), valamint a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A megállapodás alapján az OBA szakértői bekapcsolódnak a Gazdaságtudományi Kar alap- és mesterszintű pénzügyi, közgazdasági, valamint nemzetközi gazdálkodási képzésébe, az egyetem szakkollégiumi tehetséggondozásába, valamint a PhD hallgatókkal kapcsolatos konzultációkba.

„A 2018-ban 25 éves működését ünneplő OBA kiemelt feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon a hazai közgazdász szakmai műhelyek működéséhez. Elkötelezettek vagyunk a Miskolci Egyetemmel korábban megkezdett együttműködésünk jövőbeni mélyítésében, a két intézmény közötti kapcsolatok fejlesztésében.” – mondta Kómár András, az OBA ügyvezető igazgatója.

Az együttműködési megállapodással az OBA munkaszervezete elkötelezettséget vállalt arra, hogy a hazai, valamint európai betétbiztosítás szabályairól, a bankszanálási tevékenységről, valamint a befektető-védelmet érintő ismeretekről átfogó tájékoztatást, valamint további tudományos kutatási lehetőséget nyújt a miskolci egyetemistáknak.

„Az egyetem feladata, hogy korszerű ismeretekhez juttassa hallgatóit. A gazdasági válságot követően a válságkezeléshez és pénzügyi kultúrához kapcsolódó ismeretek és gyakorlat jelentős része az OBA-nál halmozódott fel, így különös öröm számunkra, ha ezekhez a jövőben a Miskolci Egyetem hallgatói közvetlenül is hozzá tudnak férni.” – mondta Veresné Somosi Mariann, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.

Az OBA már a múltban is rendszeres meghívottja volt a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának, valamint szakmai támogatója és kiállító partnere az ország első FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrumának, amely 2018. március 8-án nyílt meg a Miskolci Egyetemen. A betétbiztosítási szakemberek emellett rendszeres előadói a Pénzügyi és Számviteli Intézet által szervezett, a pénzügyi kultúra fejlesztését célzó konferenciáknak és más szakmai eseményeknek.