Vigyázz! Kész! Vállalkozz!

2018. június 20.

A hallgatók vállalkozásindítási elképzeléseinek ösztönzését, vállalkozásindítási lépéseik segítését tűzte ki céljául a Vállalkozói Agora program, amely e célok elérése érdekében a közelmúltban két rendezvényt is tartott.

Május 15-én Csorba Pétert, a Montium borászat társtulajdonosát, valamint a Bárka Étterem & Bár “kapitányát” látták vendégül, aki a vállalkozása indításával kapcsolatos személyes tapasztalataikat osztotta meg az érdeklődőkkel. Kiemelendő, hogy a szokásos elméleti - hogyan válasszunk jó könyvelőt, mire figyeljünk a forrásszerzésnél - témákon kívül azt is megtudhatták a jelenlévők, hogy milyen előre látható, vagy éppen váratlan akadályokba ütközött a vállalkozás menedzselése során a "bárkakapitány". 

A Vállalkozói Agora program második rendezvényét június 12-én tartották, ennek keretében Bényei László, az OTP Bank osztályvezetője nemcsak finanszírozási kérdésekről (számlavezetési konstrukciók, számlacsomagok) beszélt, de azokról a gyakran előforduló likviditási csapdákról is, amelyekkel az óvatlan vállalkozó veszélybe sodorhatja vállalkozását. Ezt követően Gyémánt Péter sorozatvállalkozó Europe Village elnevezésű nemzetközi projektjén keresztül mutatta meg a vállalkozás megtervezése és létrehozása során felmerülő legfontosabb kérdéseket - az arculat kialakításától kezdve a megfelelő vállalkozási forma kiválasztásáig. Mintegy harmincéves vállalkozói tapasztalatából merítve számos valós példát hozott arra, hogy egy-egy rossz döntés vagy elnagyolt lépés milyen módon befolyásolhatja a vállalkozás sikerét. Azt is tanulságos volt látni, hogy hogyan kereste, keresi meg azokat a piaci réseket, amelyekre új vállalkozást lehet alapítani, és mikor van az a pont, amikor egy vállalkozást "el kell engedni".

A tavaszi félév rendezvényeiről bövebben ITT lehet olvasni.

A rendezvénysorozat az őszi félév során is folytatódik. A várható programokról az alábbi címen lehet tájékozódni: https://www.facebook.com/VAFMiskolc/