Napelemes rendszer telepítése a Miskolci Egyetem területén, KEOP-4.10.0/K/14-2014-0028

A Miskolci Egyetem a törvény adta lehetőségeinek megfelelően a KEOP-2014-4.10.0/K azonosító számú pályázaton támogatást igényelt fotovoltaikus kiserőmű megvalósításához. A megvalósítani kívánt rendszer 225 kW villamos teljesítményű és a megtermelt energia (figyelembe véve az energia felhasználást) teljes mértékben felhasználásra kerül. A közcélú hálózat felé kitermelés nem történik. A megvalósításhoz szükséges 900 db napelem tábla elhelyezkedése az A1,A2,A3 épületek tetőfelületén tervezzük megvalósítani dél-nyugati tájolással. A létesítmény fogyasztásmérése középfeszültségű oldalon történik.

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE A MISKOLCI EGYETEM TERÜLETÉN
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: KEOP-4.10.0/K/14-2014-0028 

Befejeződtek a megújuló energetikai beruházás munkálatai a Miskolci Egyetemen, melynek elsődleges célja a környezetünket kevésbe terhelő, megújuló energia alapú energiatermelés elterjesztése, a megújuló energiaforrásokon alapuló villamos energia szerepének növelése, és ezen keresztül a széndioxid-kibocsátás csökkentése volt. Ennek egyik feltétele a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása, a társadalom es a környezet harmonikus viszonyának kialakítása,mely az újonnan elkészült napenergiát hasznosító rendszer átadásával megvalósult.  

Az igényelt támogatás összege: 163,493 MILLIÓ FORINT
A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2015. 06. 01.
A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2015. 08. 31.

A projekt során alkalmazásra került fotovoltaikus villamos energiatermelés primer megújuló energiaforrás (napsugárzás, napenergia) felhasználásával történik. A beruházás eredményeként a Miskolci Egyetem területén megépült kiserőmű által termelt villamos energia közvetlenül a telepítés helyszínén hasznosul. A megvalósítani kívánt rendszer 225 kW villamos teljesítményű és a megtermelt energia (figyelembe véve az energia felhasználást) teljes mértékben felhasználásra kerül. A közcélú hálózat felé kitermelés nem történik. Az A/1, A/2, A/3-as épület tetőszerkezetére telepítésre került kiserőmű 900 db polikristályos napelem tábla (PV-modul) megvalósításával állítja elő a kívánt villamos teljesítményt. 

A fejlesztés megvalósulása következtében csökkent a hálózatveszteség, az üvegház-hatású gáz kibocsátásának mértéke, valamint az intézmény működési költsége.

Galéria: