ORIGÓ

MIÉRT VÁLASZD AZ ORIGÓ NYELVVIZSGÁT?

AZ ORIGÓ NYELVVIZSGARENDSZER

A jelenlegi vizsgarendszerünkben mért idegennyelv-tudás fogalma a legújabb alkalmazott nyelvészeti kutatások megállapításai, a kommunikatív nyelvoktatás megváltozott célkitűzései, az Európa Tanács nagyszabású idegennyelv-tanítási és vizsgáztatási projektjének ajánlásai és a nyelvvizsga-bizonyítványok felhasználóinak részletes igény-és szükségelemzése alapján alakult ki.

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum az ALTE (Európai Nyelvvizsgáztatók Szövetsége) rendes tagja és elfogadja az ALTE által meghatározott (Közös Európai Referenciakeretre támaszkodó) kommunikatív kompetencia-felfogást.

AKKREDITÁLT KÉTNYELVŰ VIZSGÁK

ÉLŐ NYELVEK

Általános nyelvi anyagú, kétnyelvű Origó nyelvvizsgarendszerünk keretében jelenleg B1 szinten (alapfokon), B2 szinten (középfokon) és C1 szinten (felsőfokon) angol, arab, beás (cigány), bolgár, cseh, dán, eszperantó, finn, francia, holland, horvát, japán, kínai, lengyel, lovári (cigány), német, olasz, orosz, örmény, román, ruszin, spanyol, szerb, svéd, szlovák, szlovén, török, ukrán és újgörög élő idegen nyelvekből, valamint latin és ógörög nyelvből tehetsz vizsgát. Az egyes szintek leírását és témaköreit az alábbi pontokra kattintva olvashatod el.

B1 (alapfok) B2 (középfok) C1 (felsőfok)

HOLT NYELVEK

Egyedülálló módon az Origó nyelvvizsgarendszerben latin es ógörög nyelvből is vizsgázhatsz. Mivel ezeknek a tematikája es felépítése jelentősen eltér az elő nyelveketől, érdemes külön bemutatni őket.

Latin
Ógörög

AKKREDITÁLT EGYNYELVŰ VIZSGÁK

Általános nyelvi anyagú, egynyelvű Origó nyelvvizsgarendszerünk keretében magyar mint idegen nyelvből jelenleg A2 (nem akkreditált), B1, B2 és C1 szinten, eszperantóból B1, B2 és C1 szinten tehetsz vizsgát.

Magyar
Eszperantó

VIZSGANAPTÁR

http://www.onyc.hu/vizsganaptar-2016

HOGYAN TUDOK NYELVVIZSGÁRA JELENTKEZNI?

Amennyiben online szeretnél jelentkezni, használd az oldal tetején található keresőt, amely segít eligazodni.

Ha a papír alapú jelentkezést választod, szükséged lesz egy jelentkezési lapra, amelyet innen tudsz letölteni. Miután kiválasztottad a nyelvet, a szintet és az időpontot, már csak az adatok megadása és a vizsgadíj befizetése van hátra.

Vizsgaszabályzatunkat itt tudod elolvasni.

A jelentkezési határidő letelte után pótjelentkezésre is van lehetőség, amelynek határidejét vizsganaptárunkban teszünk közzé az eredeti határidő leteltét megelőzően.

VIZSGADÍJAK:

Akkreditált nyelvvizsgák

Szóbeli

Írásbeli

Komplex

B1 - alapfok

10.500 Ft

11.500 Ft

22.000 Ft

B2 - középfok

13.000 Ft

15.000 Ft

28.000 Ft

C1 - felsőfok

14.500 Ft

16.500 Ft

31.000 Ft

Pótvizsgadíj: 4.800,- Ft

A VIZSGADÍJAT TÖBBFÉLEKÉPPEN IS BEFIZETHETED:

1. Budapesti vizsgaközpontunkban személyesen, bankkártyával

2. Átutalással Számlaszámunk: OTP 11708049-20000844-00000000

Kedvezményezett: ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.

Közlemény rovat: neved és születési időd (Online jelentkezés esetén: az e-mailben kapott ötjegyű kód, neved, születési időd)

3. OTP-fiókban közvetlenül a számlánkra Számlaszámunk: OTP 11708049-20000844-00000000

Közlemény rovatba: neved és születési időd

4. A vizsgaközpontunk által kibocsátott, és vizsgahelyeinken elérhető sárga csekken

Kérjük, ha papíron jelentkezel, ne felejtsd el hozzátűzni a jelentkezési lapodhoz a banki utalást igazoló bizonylatot, a bankfiókban kapott befizetési igazolást, vagy a sárga csekkszelvényt! Kérjük, figyelmesen olvasd el (és töltsd ki) a jelentkezési lap hátoldalát is!

ESÉLYEGYENLŐSÉG

Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a lelkiismereti-vallási okok miatt szombaton munkát nem végző vizsgázóinknak évente öt alkalommal (januárban, márciusban, júniusban, szeptemberben és novemberben, illetve a ritkán oktatott nyelvekből áprilisban és októberben) a szombati írásbelit követő hétfőn szervezünk írásbeli vizsgát.

A fogyatékkal élők jelentkezéskor (orvosi szakvéleményt is mellékelve) kérhetik a vizsga könnyítését.

Az esélyegyenlőség biztosításának feltételeiről részletesebben vizsgaszabályzatunk 17. pontjában olvashatsz.

MILYEN KÖNYVEKBŐL KÉSZÜLJEK?

Mindenki másra esküszik, de vannak olyan kiadványok, amelyeket mi tudunk javasolni a felkészülésedhez. Ezek között szép számmal van, amit aktív vagy korábbi vizsgáztatóink, vizsgafejlesztőink írtak, és olyan feladatokat tartalmaznak, amelyek nemrég még "éles" vizsgán szerepeltek. Természetesen egyéb könyveket is tudunk ajánlani folyamatosan frissülő listánkban. http://www.onyc.hu/kiadvanyok

További információk: a http://www.onyc.hu/ weblapon érhetők el.