Pályázati felhívás I. | Pályázati felhívás II. | Új nyelvi követelmények a gazdászoknál | Angol nyelvterületek országismerete | Mi leszek, ha antropológus leszek? | A "Tóth Pál Emlékéért" | Egy érdekes levél - a Neveléstudományi Tanszék - postaládájából

Mi leszek, ha antropológus leszek?

Egy nap minden egyetemista számára eljön az az idő, amikor el kell hagynia szeretett egyetemének kapuját, és ki kell lépjen a nagybetűsbe. De vajon hová vezet az út? Ki segít az ex-diákon? És főleg: ki segít az antropológuson? Tudják-e egyáltalán Magyarországon, hogy mit tud, illetve mire van képesítve egy végzett antropológus?

Egyetemünk méltán lehet büszke arra, hogy az országban egyedül itt, Miskolcon van kulturális antropológia főszak, bár - a legfrissebb hírek szerint - 2002-től (az ELTE képzéséhez hasonlóan) már csak társított szakként fog továbbműködni. Sokan már most neheztelnek erre a lépésre, de valljuk be, egy kétszakos frissdiplomásnak mégis nagyobb esélyei vannak az elhelyezkedésre.

De térjünk vissza a mához, és nézzünk magunkba! Mire vagyunk képesek mi, antropológusok? Az öt év alatt tanulunk többek között pszichológiát, filozófiát, ökológiát, vallást, kommunikációt, valamilyen szinten jártasak leszünk a Föld népeinek kultúrájában, beleszagolunk a fotózás és filmezés rejtelmeibe, nagy gyakorlatot szerzünk különböző terepeken, ahol megvalósíthatjuk kutatási terveinket, és még sorolhatnám az érdekesebbnél érdekesebb tárgyakat, melyet szinte minden nem kulturális antropológia szakos hallgató megirigyel.

Szakirányok szerint akár társadalomismeret-tanárok, vizuáliskultúra-tanárok, kutatók, filmesek, muzeológusok, őstörténészek is lehetünk. Valóban széleskörű tudást szerezhetünk, mégis megkérdem: mihez értünk majd, ha kilépünk abba a bizonyos nagybetűsbe? A válasz egyszerű: értünk szinte mindenhez, amit egy kulturális antropológusnak tudni kell. Azonban kinek kell ma Magyarországon kulturális antropológus? Ezt a kérdést próbáltam feszegetni a március 29-én az egyetemünkön hetedik alkalommal megrendezett Állásbörzén.

A körülbelül 40 megjelent cégből 8 helyre adhatta be pályázatát a végzett antropológus, más szóval a többi cég kizárólag olyan szakembereket vár, akik mérnöki, közgazdász vagy informatikus végzettséggel bírnak. Szinte minden cégnél nagy előnyt jelent az angol vagy német nyelvtudás, a számítógépes ismeretek és a szakmai gyakorlat.

A vezető cégek mellett külön standon kapott helyet egy Személyzeti Tanácsadó Kft., ahol különböző cégek álláshirdetéseire lehetett figyelmes az érdeklődő. A cég szlogenje magáért beszél, és érthető, ha egy antropológus felkapja a fejét e mondat láttán, miszerint "Középpontban az ember". Puskás János tanácsadó arra a kérdésemre, hogy milyen álláslehetőségei vannak egy végzett antropológusnak, megnyugtató választ adott. A munkáltatók mentalitása megváltozott, a legfontosabb kritérium az, hogy felsőfokú végzettséggel bírjon a pályázó, és beszéljen idegen nyelveket. Tehát nem azt nézik, hogy milyen szakon tanult, hiszen a legtöbb cég belső képzéseket szervez, és a gyakorlat során lehet elsajátítani az adott ismereteket. Természetesen egy kulturális antropológus elsősorban a humán erőforrás, személyzeti tanácsadói, PR, kommunikációs "emberközeli" területeken lehet potenciális pályázó. Az ilyen cégek adatbankban tárolják az önéletrajzból kapott adatokat, és a megfelelő embert megpróbálják összehozni a munkaadóval.

Érdekes és egyben megdöbbentő tapasztalatra tettem szert egy másik standon. Egy vezető élelmiszergyártó cég képviselőnője - aki egyébként tudta, hogy mit takar a kulturális antropológia - óva intett attól, hogy "antropológus"-ként pályázzunk, mert az igazgató esetleg már magától a szótól elriad. Mint megtudtam, ez az elnevezés túl komoly és tudományos, ezért eladhatatlan. A hölgy szerint is a probléma valójában ott lehet, hogy kevesen ismerik ezt a szakmát, és jobban kellene menedzselni magát a szakot, ami elsősorban a képzésnek a feladata lenne. Azt javasolta, hogy ha állásinterjúra kerül sor, inkább csak azt domborítsuk ki, hogy milyen területen tudnánk hasznosítani az egyetemen szerzett tudásunkat.

Végezetül néhány tanács azoknak, akik idén szeretnének diplomázni és munkát vállalni. Először is legyen határozott elképzelése, hogy mit akar és hol akarja megvalósítani. Kiemelten fordítson nagy figyelmet a hatékony nyelvtanulásra, használja a számítógépet és vegyen részt szakmai gyakorlaton a már kiszemelt területen és helyen! Legyen agilis, dinamikus és rugalmas! Ugyanis ezt várják el mindazok a cégek, amelyek az Állásbörzén képviseltették magukat. Aztán ha mindez megvan, akkor már csak egy jól megírt önéletrajz kell és a megfelelő fellépés. Sikeres pályázást!

Szöllősi Avedikian Viktória



Bethánia CE

A Bethánia CE Szövetség ifjúsági bibliaórát tart április 19-én 17 órától a Martintelepi Református Egyházközség gyülekezeti termében (Tóth Pál utca 12.).

(A Bethánia CE Szövetség nem szekta, hanem a protestáns egyházakban élő ifjúsági missziós szervezet. További információk kaphatók a www.parokia.net-en.)

További alkalmak: május 3., 17 és 31., 17 óra.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!