* Archívum
MERt nyitólap
Aktuális
Karról karra
Civilek
Campus
Menetrend
Máskép(p)
Apropó!
Kávézó
Humor
Interjú
Mondjuk a magunkét
Feeling
Toll
Programajánló
Mozgás!
Mediawave
Rocky

MERt

* MERt * A Miskolci Egyetem közéleti és kulturális lapja * III. évfolyam 24. szám
* 2001. május 23. *
Internetes változat Copyright © 1999-2001 ME Számítóközpont
 Lapunk az interneten is olvasható : www.uni-miskolc.hu/mert   e-mail:mert@gold.uni-miskolc.hu 

Miskolci delegáció Harkovban

Egyetemünk rektorának, dr. Besenyei Lajosnak a vezetésével a múlt héten egyetemi delegáció járt a Harkovi Nemzeti Műszaki Egyetemen, ahol a két intézmény közötti együttműködési megállapodásról tárgyaltak. A hagyományos műszaki együttműködés új területtel, a gazdaságtudományi karok együttműködésével bővült, melyre vonatkozóan megállapodást írt alá dr. Szintay István, a Gazdaságtudományi Kar dékánja és Perevera Petr Grigorevics, a Harkovi Nemzeti Műszaki Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja. A Harkovi Nemzeti Műszaki Egyetem arany emlékérmét dr. Kovács Ferenc, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja és dr. Cselényi József, a Gépészmérnöki Kar dékánja vehette át. A látogatás során az egyetem díszdoktorává avatták dr. Besenyei Lajos rektort és ugyanezen alkalommal a rektort az Ukrán Műszaki Tudományos Akadémia az akadémia tagjává választotta. (bővebben)

Több mint 12 000 hallgatót támogat a Bursa Hungarica

Az Oktatási Minisztérium a települési és megyei önkormányzatokkal együttműködve a 2000/2001. tanév során indította be a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot. (bővebben)

A nyelvvizsga képesítési követelmény

A MERt 2001. május 9-i számában jelent meg a "Nyelvvizsgát követelnek, vagy nem" című cikk, mely valós problémafelvetés(ek) mellett számos pontatlanságot is tartalmaz, ezeket most igyekszem eloszlatni. A diploma megszerzésének feltételei körében semmiképp nem maradhat fenn értelmezési bizonytalanság. (bővebben)

Felújítási láz - avagy variációk 7 kollégiumra

A május-júniusi időszak az egyetemi hallgatók számára két okból is fontos. Egyrészt ekkor ér véget a szorgalmi időszak: zh-k, pót- zh-k időszaka köszönt be, mindenki a féléves aláírások és vizsgák lázában ég. S ekkor kell leadni a következő évi kollégiumi igényeket is. Sokak igazolásokért szaladgálnak, a szülőket nyaggatják, hogy a következő évüket is a campus területén tölthessék. Ebben az évben azonban egy kicsit másképp alakult a helyzet. (bővebben)

Rába-parti varázslat 2.

Beszámolóm első részében már nem fért el néhány koncert-ismertetés, így mielőtt a filmekre rátérnék, ezekkel kezdeném. Első különleges művészünk Kanalas Éva énekesnő, aki népzenészként kezdte, ha emlékeim nem csalnak, a Diósgyőri Kaláka Folkfesztiválon is fellépett már. Az utóbbi években azonban érdeklődése a sámánisztikus zenék felé fordult. (bővebben)

Keresés az archivumban
MERt a Miskolci Egyetem közéleti és kulturális lapja
Megjelenik kéthetente
Felelős kiadó:
dr. Besenyei Lajos rektor
Főszerkesztő:
Zsigri Judit
06 30 2073 220
Főszerkesztő-helyettes:
Pusztay Katalin
06 20 9915 124
Hirdetésszervező:
Gál Tamás
06 30 223 31 94
Telefon:
46 565 220, 46 565 000/18 30
Fax: 46 413 155
(c) 2001
ME Számítóközpont