* Archívum
MERt nyitólap
Aktuális
Karról karra
Civilek
Campus
Menetrend
Máskép(p)
Apropó!
Humor
Interjú
Kitekintô
Mondjuk a magunkét
Ritmus szekció
Feeling
Toll
Programajánló
Mozgás!

MERt

* MERt * A Miskolci Egyetem közéleti és kulturális lapja * III. évfolyam 25. szám
* 2001. junius 6. *
KELET-MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB PÉLDÁNYSZÁMÚ EGYETEMI LAPJA
Internetes változat Copyright © 1999-2001 ME Számítóközpont
 Lapunk az interneten is olvasható : www.uni-miskolc.hu/mert   e-mail:mert@gold.uni-miskolc.hu 

Visszajövünk

Ismét eljött az év vége, és a tanév utolsó számát tartja kezében az Olvasó. Nem búcsúzunk, csak elköszönünk egy kis idôre, hiszen szeptembertôl újra lesz MERt!
Mozgalmas tanév volt ez, mind az egyetem, mind a szerkesztôség életében, de úgy szép az élet, ha zajlik.
Tavalyi utolsó számunktól eltérôen most nem tallóztunk, volt még a szerkesztôségben annyi szufla, hogy újdonságokkal töltse meg az utolsó számot is. Reméljük, tetszeni fog!
De mi is történt velünk?
Tettük a dolgunkat jól-rosszul, de szívvel-lélekkel, ismét díjat nyertünk, aminek örültünk ám nagyon!
Együtt ünnepeltük meg Veletek a 2. szülinapunkat, jól szórakoztunk mi is, Ti is!
Talán észrevettétek, változott a csapat, újak jöttek, színesebbé tették írásaikkal a MERt-et, ennek is örültünk.
Most viszont elôször kell szembesülnünk azzal, hogy néhányan, köztük alapító tagok is, megválnak tôlünk, hiszen utolsó évüket is letudták. Más kihívások várnak rájuk, kikerülnek a nagybetűsbe, de mi azért emlékszünk VaPe (Varga Péter) Netmorzsáira, K. J. (Kocsor Judit) összeszedett, átgondolt, élvezetes írásaira (bár ô azt ígérte, még marad!), M. B. (Madarász Bea) intelligenciát, tájékozottságot sugárzó cikkeire, Cigi (Fodor László) kulturális eszmefuttatásaira az Apropóban, és magasan szárnyaló körmondatokba foglalt életfilozófiájára, amelyet Kutya komájával követett el.
Nekik és diplomázó sorstársaiknak ezúton gratulálunk és sok szerencsét kívánunk!
Bár nyáron nem jelenik meg a MERt, a szerkesztôség nyitva lesz, várunk minden hírt, információt, telefonáljanak, írjanak, zavarjanak bennünket nyugodtan!
Minden kedves Olvasónak kellemes és élménydús nyarat kívánunk!
A MERt szerkesztôsége (bővebben)

Ülésezett az Egyetemi Tanács

Az Egyetemi Tanács május 24-én tartotta a tanév utolsó hivatalos ülését. A 14 napirendi pont jelentős, jövőt meghatározó részét képezték a személyi kérdésekkel kapcsolatos teendők.
A tanszékeken, karokon 152 pályázatot bíráltak el és ezeket jóváhagyta az egyetemi tanács. A felsőoktatási törvény továbbra is autonómiát biztosító eleme, hogy a dékánokat, kari vezetőket a kari tanácsok választják. Ez alkalommal három egyetemi kar dékánjáról, a sárospataki főiskolai kar igazgatójáról, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet vezetőjéről döntöttek az illetékes tanácsok. (bővebben)

Kollégiumi hírek

Mint bizonyára tudjátok, május 21-én lejárt a kollégiumi felvételi lapok leadásának határideje. A hallgatók a megadott határidőig összesen 2930 kérelmet adtak le az illetékes gondnokoknál, ám mivel a felvételi lap egyben lakhatási támogatást igénylő nyomtatvány is, a tényleges férőhelyigény valószínűleg ennél kevesebb. (bővebben)

Szuperszoftver egyetemünknek

Szuperszoftver a Miskolci Egyetemnek A Budapesti Műszaki Egyetem után immár a Miskolci Egyetemen is bárki használhatja az I-DEAS gépészeti tervezőrendszert. A szoftvert mérnökök készítették mérnököknek. (bővebben)

Tizenkét (nem egyformán) dühös ember

Lélektani dráma - így is jellemezhetnénk röviden Reginald Rose Tizenkét dühös ember című színjátékát, melyet a Játékszínben láthatunk. A darabban nincs konkrét cselekmény, a tizenkét szereplő végig egy szobába bezárva ül. A dráma a lélekben zajlik, a konfliktus a szereplők előítéleteiből, véleményeik ütköztetéséből alakul ki. A feszültséget már az elején megalapozza a bezártság érzése, a tikkasztó hőség és az a tény, hogy egy tizenhat éves fiú életéről kell dönteniük. (bővebben)

Zenéről a rektorral

Ez év április 2-án a Zenepalota Bartók-termében az Egyetemi Énekkar bemutatkozó "A capella" hangversenyének fővédnökeként Besenyei Lajos rektor tartott beszédet. A rövid bevezető és a koncert alatti taps is arról árulkodott, hogy a zene nem idegen számára. (bővebben)

Keresés az archivumban
MERt a Miskolci Egyetem közéleti és kulturális lapja
Megjelenik kéthetente
Felelős kiadó:
dr. Besenyei Lajos rektor
Főszerkesztő:
Zsigri Judit
06 30 3262 890
Főszerkesztő-helyettes:
Pusztay Katalin
06 20 9915 124
Hirdetésszervező:
Gál Tamás
06 30 223 31 94
Telefon:
46 565 220, 46 565 000/18 30
Fax: 46 413 155
(c) 2001
ME Számítóközpont