* Archívum
MERt nyitólap
Aktuális
Karról karra
Campus
Civilek
Máskép(p)
Apropó!
Kávézó
Humor
Kitekintő
Mondjuk a magunkét
Ritmus szekció
Feeling
Toll
Programajánló
Mozgás!

MERt

* MERt * A Miskolci Egyetem közéleti és kulturális lapja * III. évfolyam 30. szám
* 2001. noveber 14. *
KELET-MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB PÉLDÁNYSZÁMÚ EGYETEMI LAPJA
Internetes változat Copyright © 1999-2001 ME Számítóközpont
 Lapunk az interneten is olvasható : www.uni-miskolc.hu/mert   e-mail:mert@gold.uni-miskolc.hu 

A Magyar Tudomány Napja Miskolcon

A Magyar Tudomány Napja alkalmából 2001. november 6-án a Miskolci Egyetem Doktorandusz Fórumot tartott. Dr. Roósz András, az Anyag- és Kohómérnöki Kar dékánhelyettese nyitó beszédét a magyar doktori képzés változásairól tartotta, majd az Egyetemi Doktori Tanács Elnöke, dr. Kovács Ferenc köszöntötte a doktoranduszokat. Az egyetemi karok tizenhat szekcióban tartottak elôadásokat.
(bővebben)

Nyelvi követelmények

Nekünk, gazdászhallgatóknak a már "elavult" 4/1996-os (I. 18.) kormányrendelet szabja meg azokat a nyelvvizsgával kapcsolatos követelményeket, amelyek nélkül nem kaphatunk diplomát.
(bővebben)

Egyetemi beruházások és következményeik

Mostanában a kollégiumi átépítések, felújítások idejét éljük, de a látható változásokon túl a kulisszák mögött is körvonalazódni látszik egy teljesen új szemléletmód. Jelenleg ugyan csak az E/1-es épületben folynak a munkálatok, de hamarosan a ?kettes koli? is megszépül és megoldódhat az E/7-es épület régen tervezett átépítése is.
(bővebben)

MISKOLC LASSAN MOCOROG

A POLIR legutóbbi vendége Kupa Mihály országgyűlési képviselő volt, aki előbb rövid előadást tartott Magyarország gazdaságáról, ezen belül Borsod-Abaúj- Zemplén megye helyzetéről, betegségeiről, autópályáról, tokaji borokról, majd az este beszélgetéssel folytatódott.
(bővebben)

AJJAJ! - mesterséges értelem

Adnék egy jó tanácsot Mr. Spielbergnek: inkább maradjon a dinoszauruszoknál! Velük dolgozni lényegesen egyszerűbb: jön az ellen, lehet harcolni, mindeközben bevetni a legújabb szuperfegyvereket! Lehet hősi halált halni, de még inkább a heroizmust fitogtatni! És lehet könnyezve egymásra borulni a végén! Zene lecseng, vége!
(bővebben)

TÁNCVARÁZS

Immár huszonhetedszer élhettük át a tánc csodálatos varázsát a Miskolc Városi Sportcsarnokban november 9-én és 10-én. A hagyományokhoz híven ekkor rendezték meg ugyanis a Formációs Táncfesztivált és Magyar Bajnokságot.
(bővebben)

Keresés az archivumban
MERt a Miskolci Egyetem közéleti és kulturális lapja
Megjelenik kéthetente
Felelős kiadó:
dr. Besenyei Lajos rektor
Főszerkesztő:
Zsigri Judit
06 30 3262 890
Főszerkesztő-helyettes:
Pusztay Katalin
06 20 9915 124
Hirdetésszervező:
Gál Tamás
06 30 223 31 94
Telefon:
46 565 220, 46 565 000/18 30
Fax: 46 413 155
(c) 2001
ME Számítóközpont