* Archívum
MERt nyitólap
Aktuális
Karról karra
Campus
Civilek
Máskép(p)
Apropó!
Kávézó
Humor
Kitekintő
Mondjuk a magunkét
Ritmus szekció
Feeling
Toll
Programajánló
Mozgás!
Szellemvasút

MERt

* MERt * A Miskolci Egyetem közéleti és kulturális lapja * III. évfolyam 32. szám
* 2001. december 12. *
KELET-MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB PÉLDÁNYSZÁMÚ EGYETEMI LAPJA
Internetes változat Copyright © 1999-2001 ME Számítóközpont
 Lapunk az interneten is olvasható : www.uni-miskolc.hu/mert   e-mail:mert@gold.uni-miskolc.hu 

Múlt századi tanterem - avagy bátraké a szerencse

Rögtön felkaptam a fejem, mikor először hallottam a kezdeményezésről, miszerint múlt századi tantermet szeretnének berendezni a C épületben. Érdemes körsétát tenni arrafelé és rádöbbenni arra, mennyire sivár, kopár és idejétmúlt a tantermek berendezése. Nem túlzás azt állítani, hogy itt tanulnak a jövő nemzedék pedagógusai, akiknek ugyanolyan jogos kívánságuk lenne szép és kulturált környezetben előadásokat hallgatni, mint az egyetem más, ilyen szempontból szerencsés hallgatóinak.
Mit lehetne változtatni? A kérdés szinte azonnal hozta magával az alapötletet: önerőből, csináld magad alapon fel kellene újítani egy tantermet olyan színvonalon, amilyenből akár egy tucat is elkelne az egyetemi épületekben. (bővebben)

Marketing Szimpózium az egyetemen

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing Intézete és a Miskolci Akadémiai Bizottság Marketing Munkabizottsága immáron 6. alkalommal rendezte meg a Marketing Szimpóziumot, melyen többek között a régiómarketing aktuális kérdéseivel, valamint a Marketing Intézet kutatási munkáinak jelenlegi stádiumával és eredményeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. (bővebben)

Miniszter a neten II.

Miniszter a neten II. Immáron második állomásához érkezett az Országos Gyermek és Ifjúsági Parlament 21. századi beszélgetések sorozata. Varga Mihály pénzügyminiszter után most Pálinkás József oktatási miniszter volt a kamera túloldalán, ő válaszolt Budapest, Debrecen, Szeged, Veszprém és Miskolc egyetemistáinak kérdéseire. Talán a miniszter úrnak nem volt fontos a pontosság, negyedórás csúszással indult a konferencia miatta. A hosszú és unalmas bevezető szövege után reméltük, hogy a kérdésekre velős, tömör válaszokat ad majd. (bővebben)

ZENE ÉS MŰSZAKI TUDOMÁNY

Dr. Farkas József az Anyagmozgatási Tanszék professzora, és egyben komolyzene- rajongó. Már az ötvenes években komolyzenei ajánlókkal emelte az akkori egyetemi újság, "A Mi Egyetemünk" című lap színvonalát. (bővebben)

MISKOLC EU-DÍJAT NYERT

Ez a díj egy csapatmunka eredménye - hangzott el Kobold Tamás polgármester kezdőmondataként azon a sajtótájékoztatón, amelyen arról volt szó, hogy a megyeszékhely elnyerte az EU Harmonizációban Élenjáró Város Díjat. (bővebben)

Cigi és Kutya világot lát

Tehát. Írjuk le először Tapolcát! Tapolca vizuális ábrázata négyosztatú, mint minden valamirevaló képeslapon. Csúszda, lángosos, park, tó. Mivel ezek a látványosságok december elején hasznavehetetlenek, marad az Ötödik dimenzió: a Hejő. (bővebben)

Keresés az archivumban
MERt a Miskolci Egyetem közéleti és kulturális lapja
Megjelenik kéthetente
Felelős kiadó:
dr. Besenyei Lajos rektor
Főszerkesztő:
Zsigri Judit
06 30 3262 890
Főszerkesztő-helyettes:
Pusztay Katalin
06 20 9915 124
Hirdetésszervező:
Gál Tamás
06 30 223 31 94
Telefon:
46 565 220, 46 565 000/18 30
Fax: 46 413 155
(c) 2001
ME Számítóközpont