UFWH

Köszönet mindenkinek, aki a tavaszi megrendezett UFWH kampányban részesült!! A mostani kampány 173.6 kg tartós élelmiszert és 33.765 forintot gyűjtöttünk—a múlt októberi pedig 164 kg és 14.800 forintot, a múlt tavaszi 148 kg, 5.715 forintot. Jó irányba haladunk!

Tavasz 2018

Tavaszi gyűjtésSpring collection

AZ ÉHEZÉS NEM ISMERI AZ ÉVSZAKOT néven tavaszi élelmiszergyűjtést rendezünk (a Magyar Vöröskereszt és az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen „Universities Fighting World Hunger”, miskolci egyetemi csoportja) április 4-5-én, a Miskolci Egyetem campusán. Ez a jótékonysági kampány emlékeztet minket, hogy a rászorulók nem kizárólag Karácsonykor (amikor sok hasonló akció van) szenvednek hiányt. Kérjük, csatlakozzanak Önök is! Konzervek, egy kiló liszt, cukor, rizs, tészta és egyéb tartós élelmiszer felajánlásával hozzájárulhatnak gyűjtési akciónk sikeréhez. (Fontos megjegyzés: A várt élelmiszerek minimum szavatossági ideje: 2018. július 6.).

Az élelmiszergyűjtés időpontja: 2018. április 4-5. (9-14.00)

Helye: Miskolci Egyetem Főbejárat — Galéria — A rácsos büfé bejárata — A/6 iroda 19 előtt

Segítsen, hogy segíthessünk!

Köszönet mindenkinek, aki a múlt héten megrendezett UFWH kampányban részesült!! A mostani kampány 164 kg tartós élelmiszert és 14.800 forintot gyűjtöttünk—egy jelentős növekedést mutatott az előző évihez képest.

Bizonyára vannak olyanok közöttetek, akik tudni szeretnék, hogyan történik az „Egyetemek Harca A Világ Éhezés Ellen” élelmiszergyűjtő kampány adományainak szétosztása. Az adományok szétosztásáért a helyi Vöröskereszt a felelős. Ez kétféle módon történik.

  1. Családi csomagok készítése. Ezt a Vöröskereszt munkatársai gyűjtik össze, akik például egy csomagba olaját, cukrot, lisztet, konzerveket tesznek. Ha az összegyűjtött élelmiszerek között például sok a liszt, de kevés az olaj, a Vöröskereszt munkatársai a kézpénzadományokból pótolják a szükséges árucikkeket, hogy a csomagok egyforma tartalmúak legyenek. Ily módon mind a készpénz adományokat, mind pedig a tartós élelmiszereket arra használjuk, hogy segítsük a szükséget szenvedő embereket. Ezeket a csomagokat csak olyan emberek kapják, akik dokumentumokkal bizonyítani tudják, hogy valóban rászorulnak a segítségre.
  2. A Vöröskereszt miskolci szervezeténél (Miskolc, Győri Kapu 123), a kerítésen egy elosztó doboz található, amely az utcafront felől nyílik. A dobozt bárki kinyithatja.

A nap folyamán a Vöröskereszt munkatársai néhány darab árucikket helyeznek a dobozba, amelyet bárki – anélkül, hogy éhségét, ínségét bizonyítani kellene – kivehet. Egy adott időpontban azonban csak néhány árucikk található a dobozban, hogy elejét vegyük a visszaélésnek.

2017. autumn collection

2017. őszi gyűjtés

Az Élelmezési Világnap alkalmából a Miskolci Egyetemen működő Egyetemek harca az éhezés ellen (Universities Fighting World Hunger) csoportja és a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete minden évben két alkalommal közösen szervez élelmiszergyűjtést a térségünkben élő rászorulóknak, akik éheznek, és segítségre van szükségük.

A Miskolci Egyetem UFWH csoportját Dennis Engel anyanyelvi lektor kollégánk alapította 2013-ban a Bölcsészettudományi Kar Modern Filológiai Intézetében a Fordító és tolmács MA, valamint a Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók és a BTK HÖK segítségével.

2017-ben az alábbi shoutout jelent meg az UFWH Facebook lapján: “Shoutout to the UFWH team at Miskolci Egyetem (University of Miskolc)! They are so dedicated and do amazing work in the fight against hunger!”

Shoutout

1979-ben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete magyar határozati javaslat alapján nyilvánította október 16-át élelmezési világnappá. A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására. A Miskolci Egyetem UFWH csoportja Engel Dennis vezetésével minden évben élelmiszergyűjtést szervez ezen a napon.

 


Comments are closed