Tanárképző Intézet
Társulat Képzés Letöltések Könyvtár Közösség Vendégoldal Webnapló Galéria  
Kovácsné Duró Andrea

Kovácsné dr. Duró Andrea

egyetemi docens

Miskolcon születtem 1964. október 8-án. Egyetemi tanulmányaimat Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen végeztem, ahol 1989-ben magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári és pedagógia szakos előadói diplomát szereztem. Ezt követően Miskolcon a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolában magyar nyelvet és irodalmat, az Avasi Gimnáziumban pedig nevelési alapismereteket tanítottam.

1992-től a Miskolci Egyetem Neveléstudományi Tanszékének, majd Tanárképző Intézetének oktatójaként előadásokat tartok és szemináriumokat vezetek nappali, kiegészítő és levelező tagozatos bölcsészhallgatók számára. 1993-tól folyamatosan részt veszek az Andrássy Gyula Műszaki Középiskola műszaki üzletszervező technikus szakán az anyanyelv és tárgyalástechnika tantárgy oktatásában; a tananyagfejlesztő alcsoport DACUM-bizottságának munkájában; valamint - a felnőttképzés keretében - különböző tanfolyamok tartásában.

1994-től a Tanárképző Intézet TDK-felelőseként szervezem a hallgatók tudományos diákköri munkáját és a házi konferenciák lebonyolítását.

2005-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK-n védtem meg doktori értekezésemet, melynek témája: A tanár értékelő-ellenőrző funkciójának változása és annak kongruenciája a középiskolai pedagógiai programok elvárásaival, valamint az egyetemi bölcsésztanárképzéssel.

Családi állapotom férjezett, férjem középiskolai tanár.

Publikációk jegyzéke

A pedagógusképzés jövője. Új Pedagógiai Szemle, 1997. 9. sz.14-17. o.
Üzletszervező technikusképzés a miskolci Andrássy Gyula Műszaki Középiskolában (Egy svájci szakképzési modell hazai adaptációja). Szakoktatás, 1998. 5. sz. 12-17. o.
Tanárképzés a Miskolci Egyetemen. Miskolci Pedagógus, 1999. 2. sz. 35-40. o.
Egy hallgatókövető rendszer születése. Magyar Felsőoktatás, 1999. 9. sz. 24. o.