Wettbewerb 89-90

Pályázat

Kedves néWB 89-90metül tanuló középiskolások!

Németország újraegyesítésének és a Berlini Fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából a Miskolci Egyetem MFI Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke a németül tanuló középiskolások számára meghirdeti a „Wettbewerb 89-90” című pályázatot.

Pályázhat minden németül tanuló középiskolás egyénileg vagy csoportosan.

Pályaműveket az alábbi kategóriákban lehet benyújtani:

  1. Versírói pályázat:

Írjatok verset német nyelven a következő címek egyikének felhasználásával: „Mauerfall” vagy „Damals” vagy „Zwanzig Jahre danach”.

  1. Képregény-pályázat:

Készítsetek egy német nyelvű képregényt Németország történetének alakulásáról (pl. a Fal leomlása, az újraegyesítés, az újraegyesítés óta eltelt évek eseményei).

  1. Mese/elbeszélés kategória:

Találjatok ki egy német nyelvű mesét/elbeszélést az alábbi címmel: „Es war einmal eine DDR”

  1. Szöveg és zene kategória:

Komponáljatok zenét és írjatok hozzá német nyelvű szöveget valamely zenei irányzat stílusjegyei alapján (pl. Rock, Pop, Hiphop, Blues stb.) arról, hogy milyen lehetett az élet Berlinben, a megosztott városban és hogyan élnek ma az emberek Németország fővárosában 20 évvel az újraegyesítés után.

A pályaműveket a Miskolci Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszékén (3515 Miskolc, Egyetemváros, A/6. épület fsz. 28) személyesen lehet leadni.

A pályaművek benyújtási határideje: 2010. január 25.

A legjobb pályázatokat értékes nyereményekkel jutalmazzák támogatóink, a Konrad Adenauer Stiftung, a Német Szövetségi Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a DAAD.

A pályázáshoz sok sikert, jó ötleteket kívánunk.

Comments are closed