Látogatható németórák

Nyílt Napok a Miskolci Egyetemen, 2016. december 1-2.

logo-uni-miskolc

„Gyere el, és ismerj meg minket!”

A német szak programja

Tisztelt Kollégák, kedves leendő Hallgatóink!

A Nyílt Napok a Miskolci Egyetemen rendezvény keretében lehetőség nyílik betekinteni a Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék képzéseibe, és megismerkedni a germanisztika BA és az osztatlan tanárképzésünk oktatóival, diákjaival. A Nyílt Napokon nyitottak a foglalkozásaink és szeretettel várjuk a kollégákat és a német nyelv, a német szak iránt érdeklődő diákokat a következő órákra.

2016. december 1. (csütörtök)

Literatur: einmal anders letter-1697604__340

Az óra helyszíne: A6. épület, fsz. 28., Angol-Német Könyvtár

Az óra ideje: 11-12 óra

Az óra tartalma: Ezen a németórán órán megismerkedhetsz a kreatív írás és a modern német irodalom kapcsolatával, és próbára teheted magad a német nyelvű versírásban. Meghallgathatod Günter Vallaster osztrák író szellemes és meghökkentő verseit, amelyeket a német szakos diákok és tanárjelöltek olvasnak fel. Sőt, hallgatóinkkal közös verseket is írhattok, s megjelentethetik tanszékünk facebook oldalán, vagy elküldhetitek a költőnek is.

 

2016. december 2. (péntek)

Landeskunde: einmal anders sketch-363071__340

Az óra helyszíne: A6. épület, fsz. 28., Angol-Német Könyvtár

Az óra ideje: 11-12 óra

Az óra tartalma: Ezen a németórán sok érdekes dolgot tudhatsz meg azoknak a híres embereknek az életéről, akik az első éves germanisztika szakos hallgatóink kedvencei. Hogy kik ezek a németek, és miért szeretik őket a diákjaink? Erre a kérdésre saját kutatómunka alapján és egy érdekes prezentáció keretében válaszolnak a hallgatóink.

Comments are closed