Idén is Fórummal ünneplik a tudományt a doktoranduszok

2019. november 21., 13:00

Miskolci Egyetem

Doktoranduszok Fóruma címmel tudományos konferenciát rendez egyetemünk, amely rendezvényen 14 szekcióban mintegy 120 előadás fog elhangozni.

A Miskolci Egyetem az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakozik a Magyar Tudomány Ünnepe 2019. programsorozathoz, mely a Magyar Tudományos Akadémia által minden év novemberében megrendezett országos rendezvénysorozat.

Ehhez az országos eseményhez kapcsolódva rendezzük meg a Doktoranduszok Fórumát. A konferencián a Mikoviny Sámuel Földtudományi, a Kerpely Antal Anyagtudományok és -technológiák, a Sályi István Gépészeti Tudományok, a Hatvany József Informatikai Tudományok, a Vállalkozáselmélet- és gyakorlat, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi és az Irodalomtudományi doktori iskolák képzésében résztvevő hallgatók adnak számot kutatási eredményeikről. A publikált eredmények aktualitást és gyakorlati alkalmazási lehetőségeket hordoznak. A fiatal kutatók témái többségükben szervesen kapcsolódnak a Miskolci Egyetem által elnyert illetve megpályázott, központi támogatással futó nagy kutatási projektekhez. Ezek célzott alapkutatási jellege megköveteli a tudományos alaposságot, de ezzel egy időben a gyakorlati alkalmazhatóságot és nemzeti hasznosságot is.

A konferencia részletes programja megtekinthető ITT.