A hiteles terrorizmus ábrázolás a Hotel Mumbai című filmben

2021. március 25., 16:30

2021. március 25-én, csütörtökön 16:30-tól folytatódik a Főnix Közéleti Akadémia 2021-es tavaszi online előadás-sorozata Dr. Kasznár Attila alkalmával. Az előadás címe: "A hiteles terrorizmus ábrázolás a Hotel Mumbai című filmben". 

Az esemény az alábbi linken lesz elérhető: https://join.skype.com/lS8gL2JIDvTe

Minden érdeklődőt várunk szeretettel! Bátran lehet csatlakozni a linkre a megadott időpontban!

 

Szervezők:

Miskolci Egyetem Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete - ME és az MTA MAB Szociológiai Munkabizottság

...................................

"2018-ban, tíz évvel a véres eseményeket követően került feldolgozásra a 2008-as mumbai terrortámadás sorozat egy szelete, a The Taj Mahal Palace Hotel elleni terrorista akció.

A Hotel Mumbai című alkotás így a valóság eseményein alapul.

A terroristák hatástalanításáig négy nap telt el, mivel a közel 20 millió ember életterét adó, India második legnagyobb városának számító city-ben nem volt terrorelhárításra specializálódott alakulat. Így a tomboló terror közel 175 halálos áldozatot és több mint 300 sebesültet követelt. Anthony Maras filmjének külön értéke, hogy nem csak a terror szimpla, véres ábrázolásával akar operálni, hanem az áldozatok és az elkövetők belső küzdelmeire is fókuszál, ezáltal válik filmje az egyik leghitelesebb, a terrorizmus borzalmait bemutató alkotássá. Az előadás nem csak a film sajátosságait, hanem a különös indiai társadalmi háttérrel bíró helyi terrorizmus sajátosságait is meg kívánja ismertetni a hallgatósággal."