Események

Egyetemi CÁPÁK KÖZÖTT!

2020. november 5., 00:00

Miskolci Egyetem

Idén is megrendezik a START ME UP! ötletversenyt, amely kiváló pályázati lehetőséget jelenthet a Miskolci Egyetem hallgatói, dolgozói és oktatói számára!

Tanulmányi Ösztöndíjprogramot hirdetett a Paks II. Zrt.

2020. október 26., 23:55

Miskolci Egyetem

Tanulmányaik befejezéséig félévente bruttó 300.000,- forinttal támogatja a Paks II. Zrt. azon hallgatók tanulmányait, akik sikeresen pályáztak a cég Tanulmányi Ösztöndíjprogramjára.

Meghívó Dr. Juhász Ágnes habilitációs előadására

2020. szeptember 18., 11:00

Miskolci Egyetem XIX. előadóterem (A/6. épület fszt.)

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara ezúton hív meg minden érdeklődőt Dr. Juhász Ágnes egyetemi adjunktus habilitációs előadására, melyre 2020. szeptember 18-án (pénteken) 11.00 órai kezdettel kerül sor a XIX. előadóteremben (A/6. épület fszt.).

INNOVATÍV MEGOLDÁSOK, FEJLESZTÉSEK A MISKOLCI EGYETEMEN

2020. szeptember 14., 10:00

A Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatósága (TTI) meghívja Önt a „Tudástól az Üzletig – Tudásvagyon hasznosítása a Miskolci Egyetemen” című projektjének következő online rendezvényére, melyet a Területi Innovációs Platformmal közösen szervez.

Kerékpárral a Holdra?

2020. szeptember 13., 00:00

Miskolci Egyetem

Igen! Jussunk el együtt, közösen biciklivel a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t!

Meghosszabbított határidőig lehet pályázni Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra

2020. augusztus 3., 12:00

Miskolci Egyetem

2020. augusztus 3-ig adhatják be pályázataikat a Miskolci Egyetem azon hallgatói, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, szakmai területükön kimagasló munkát végeztek és/vagy példamutató közösségi, sport, kulturális és egyéb tevékenységet folytattak.

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra

2020. július 17., 00:00

Miskolci Egyetem

Havi 133.800,- Ft ösztöndíjra pályázhatnak azok a hallgatók, akik az alábbi táblázatban felsorolt szakokon ill. szakirányokon folytatnak tanulmányokat. Pályázati határidő: 2020. július 17.

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a jelenlegi vagy leendő önkéntes tartalékosok

2020. június 15., 23:55

Miskolci Egyetem

Tanulmányi és szociális ösztöndíjukon felül további minimum kb. 40.000 Ft-os, maximum kb. 80.000 Ft-os ösztöndíjra pályázhatnak azok a hallgatók, akik már most önkéntes tartalékos katonai szolgálatot teljesítenek, vagy akik legkésőbb az ösztöndíjszerződés megkötéséig tartalékos jogviszonyt létesítenek.

Vírus- és baktériummentes levegőtisztítási technológiák területén tevékenykedő cégekkel ír alá együtt mőködési megállapodást a Miskolci Egyetem

2020. június 3., 11:00

Miskolci Egyetem Fintelligence terem (A/4. épület III. emelet)

A hagyományos és új smart lég-, és klímatechnológiák fejlesztéséhez kapcsolódó, kiemelten vírus-, és baktériummentes levegőtisztítási technológiák kutatás-fejlesztési területére egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a Miskolci Egyetem, a Kontaset Vázszerkezet Gyártó és Szolgáltató Kft., valamint az FNJ Proimpex Kft.

„Innováció, mint a válságból kivezető út” - online konferenciát rendez a ME TTI

2020. május 27., 09:30

Miskolci Egyetem

A koronavírus járvány kapcsán kialakult helyzetben milyen megoldási lehetőségeket és hosszú távú együttműködéseket ajánl a Miskolci Egyetem a piaci szereplőknek a jelenlegi piaci kihívásokra?

Az innováció jelentheti a válságból kivezető utat?

2020. május 27., 09:30

Miskolci Egyetem

Az „Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma kialakítása a Miskolci Egyetemen” címmel online konferenciát rendez a Miskolci Egyetem Technológia – és Tudástranszfer Igazgatósága (TTI) és a Területi Innovációs Platform.

Május közepéig lehet pályázni a Nemzetek Európája Karrierprogramra

2020. május 15., 23:55

Miskolci Egyetem

Olyan egyetemi hallgatók és dolgozók számára hirdet ösztöndíjat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, akik szívesen csatlakoznának az európai uniós intézményeknél dolgozó, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberekhez.

Legyél Te is vadászpilóta!

2020. április 15., 23:55

Miskolci Egyetem

A Magyar Honvédség pályázatot hirdet vadászpilóta képzésre, a pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 15.

Pár napig még pályázhatnak a leendő Sportcsillagok

2020. március 31., 23:55

Miskolci Egyetem

Március 31-ig még megpályázható a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram, amelyet olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóknak írt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága, akik olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportolnak, és akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

Idén is lehetsz energiakövet!

2020. március 31., 23:55

Miskolci Egyetem

Otthon vagy a természettudományokban? Érdekel az energia és a tudatos energiafelhasználás? Szeretsz kísérletezni és előadni? Pályázz és nyerj! Tarts egy olyan tanórát, amilyenről Te is csak álmodtál a suliban!

Pályázz, ha van ötleted, hogy hogyan számolhatnánk fel az illegális hulladéklerakást!

2020. március 30., 23:55

Miskolci Egyetem

Hulladékmentesítési pályázatot írt ki a kormány egyetemistáknak. A pályázóknak a hulladékfelszámolást, illetve az illegális hulladéklerakás megelőzését és büntetését szolgáló eszközöket kell vizsgálniuk és bemutatniuk.

Miért nem lehet igazunk? Erre is választ kaphatunk a MAB klub következő rendezvényén

2020. március 18., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Dr. Loboczky János, az Eszterházy Károly Egyetem Filozófia Tanszékének vezetője lesz a MAB Klub következő vendége. A beszélgetés témája: „Dialógusban lenni – a hermeneutikai filozófia vonzásában”.

XIV. Fotóposzter pályázat a Vízről

2020. március 9., 10:00

Miskolci Egyetem

Szeretsz fotózni? És nem csak szelfiket szoktál készíteni? Akkor biztosan van Neked is olyan fényképed, amelyikkel Te is indulhatsz 2020. évi Víz Világnapi Fotóposzter Pályázaton, ahol a képeiddel értékes nyereményekhez juthatsz!

Az elektronikai hulladékok feldolgozásáról lesz szó a TEA következő rendezvényén

2020. március 6., 10:00

Miskolci Egyetem XIII. előadó (A/3. épület 3. emelet 315. terem)

Mik azok az elektronikai hulladékok, és mi történik velük az összegyűjtésük után? Mennyi van belőlük és mi nehezíti a feldolgozásukat? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Természeti Erőforrások Akadémiája (TEA) következő rendezvényén.

A miocén kori aprógerincesek világába nyerhetünk bepillantást a MAB Klubban

2020. március 4., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Dr. Hír János, a Pásztói Múzeum igazgatója lesz a MAB Klub következő vendége, akinek a gerinces őslénytan a kutatási területe. Az előadó a nyolcvanas és kilencvenes években számos barlangi ásatást vezetett a Bükk-hegységben, később azonban áttért a miocén korú nembarlangi lelőhelyek feltárására. Munkásságát többek között Széchenyi Ferenc díjjal ismerték el.