Események

Katonazenekar ad adventi koncertet vasárnap

2019. december 8., 16:00

A Debrecen Helyőrségi Zenekar ad koncertet a Díszaulában 2019. december 8-án (vasárnap) 16.00 órai kezdettel. A rendezvényt a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal, a B.-A.-Z. Megyei Védelmi Bizottság Titkársága és a Miskolci Egyetem támogatásával a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Parancsnoka és a MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja rendezi meg.

2019-ben is Nyílt Napok a Miskolci Egyetemen!

2019. december 5., 09:00

Miskolci Egyetem Díszaula és üveg előcsarnok

Idén is Nyílt Napokra várja a Miskolci Egyetem a középiskolásokat, akik a december 5-én és 6-án tartandó rendezvényen nem csak az egyetem által kínált képzéseket ismerhetik meg, de megtekinthetik a laborjainkat, beülhetnek egyetemi előadásokra, bepillanthatnak a kollégisták mindennapjaiba, felsőbbévesekkel vagy a leendő oktatóikkal ismerkedhetnek meg, de csütörtökön Dér Henivel, pénteken pedig a The Sign együttessel is találkozhatnak.

Páczelt István professor emeritus lesz a MAB Klub következő vendége

2019. december 4., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Páczelt professzorral, egykori rektorhelyettessel, egyetemünk egyik meghatározó személyiségével Hajnal József újságíró fog beszélgetni.

SZERETET SÜTIGYÁR

2019. december 3., 13:00

Az FDSZ Miskolci Egyetem Intézményi Szervezete kezdeményezésére a Miskolci Egyetem támogatásával ebben az évben sok más helyi szervezet mellett intézményünk is segíti a Vöröskereszt karácsonyi SZERETET SÜTIGYÁR akcióját.

A honvédelmi miniszter tart előadást egyetemünkön a honvédség helyzetéről

2019. december 2., 10:00

Miskolci Egyetem III. előadó (A/4. épület fszt.)

Dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere tart előadást A Magyar Honvédség jelenlegi helyzete és feladatai „Zrínyi 2026” címmel a III. előadóban 2019. december 2-án 10.00 órai kezdettel.

Trendhim Scolarship - egy ösztöndíj az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt érdeklődőknek

2019. december 1., 00:00

Miskolci Egyetem

A Trendhim ösztöndíjat hozott létre azoknak a hallgatóknak, akik arról álmodoznak, hogy diplomaszerzésük után a marketing, a divat, az IT, a kereskedelem, a menedzsment vagy a sales területén helyezkednek majd el. Az ösztöndíjjal minden évben alapesetben egy hallgató tanulmányait támogatják 2000 (vagy sok kiváló pályázat beérkezése esetén két hallgató tanulmányait 1000-1000) euróval.

A modern sebészet forradalma lesz a téma a MAB Klubban

2019. november 27., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

"Egy tű hegyétől a modern sebészet forradalmáig - a minimálisan invazív sebészet múltja és jövője" címmel Dr. Bezsilla János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főorvosa tart előadást a MAB Klub következő rendezvényén.

Még lehet nevezni a kosárlabda bajnokságra

2019. november 25., 12:00

Miskolci Egyetemi Körcsarnok

2019. november 25. 12.00-ig lehet nevezni a Miskolci Egyetemi B33 Kosárlabda Bajnokságra, melyet 2019. november 25-én 19.00 órai kezdettel rendeznek meg a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban.

Idén is Fórummal ünneplik a tudományt a doktoranduszok

2019. november 21., 13:00

Miskolci Egyetem

Doktoranduszok Fóruma címmel tudományos konferenciát rendeznek a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, amely rendezvényen 14 szekcióban mintegy 120 előadás fog elhangozni.

Minden, amit tudni akarsz az 5G-ről...

2019. november 20., 14:00

Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum

…de féltél megkérdezni címmel Emri Dávid, a Vodafone szakembere fog előadást tartani az 5G-ről, technológiáról, változásokról, alkalmazásokról és tévhitekről az egyetemi könyvtárban.

Mi jöhet a szén után?

2019. november 13., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Osvay Károly, a Szegedi Tudományegyetem Nagy Intenzitású Lézerek Magfizikai Alkalmazásai Intézete egyetemi tanára tart előadást a MAB Klub következő rendezvényén. A professzor többek között azt a kérdést fogja körüljárni, hogy felválthatja-e az atomenergia a jelenlegi szén- ill. szénhidrogén alapú energiatermelést, és milyen kihívásoknak kell megoldani ahhoz, hogy ez megtörténjen.

Dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója lesz a MAB Klub következő vendége

2019. november 6., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

A kórház jelenlegi helyzetéről, jövőképéről, a magyar egészségügy általános strukturális megítéléséről lesz szó a MAB Klub következő rendezvényén, amelynek Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója lesz a következő vendége.

Kesselyák Gergely lesz a MAB Klub következő vendége

2019. október 30., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Kesselyák Gergellyel, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatójával, a Magyar Állami Operaház első karmesterével beszélget Hajnal József újságíró a MAB Klub következő rendezvényén.

A sportbiztonsággal foglalkozik a Bűnmegelőzési Szabadegyetem

2019. október 30., 07:15

Miskolci Egyetem

Október 30-ig még lehet jelentkezni a Bűnmegelőzési Szabadegyetem novemberben induló előadás-sorozatára, mely a sportrendezvények ill. sportlétesítmények biztonságával, a sporteseményekhez köthető terrorizmussal fog foglalkozni.

Rövidesen véget ér a Floodresc projekt

2019. október 28., 10:00

Miskolci Egyetem, VII. előadó (A/1-es ép. I. em. 102-103. terem)

Az árvizek elleni védekezés hatékonyságának növelésével, az árvízvédelmi logisztikai feladatok optimalizálásával, valamint az árvizek következtében föllépő népegészség- és járványügyi hatások kezelésével foglalkozott az a most záruló projekt, amely az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül valósult meg.

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepli a GÉIK

2019. október 18., 10:30

Miskolci Egyetem Díszaula

Nagyszabású, tudományos konferenciával egybekötött jubileumi emléküléssel ünnepi fennállásának 70. évfordulóját a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara.

„Mérleg és Kihívások” címmel rendez nemzetközi konferenciát a GTK

2019. október 17., 10:00

Miskolc-Lillafüred, Hunguest Hotel Palota, Hunyadi terem (3517 Lillafüred, Erzsébet sétány 1.)

Az ország legjelentősebb közgazdász-műhelyei mutatják be legfrissebb kutatási eredményeiket azon a kétnapos konferencián, amelyet az egyetem Gazdaságtudományi Kara rendez Lillafüreden.

Kétnapos nemzetközi konferenciával zárul az ICARUS projekt

2019. október 17., 09:00

Miskolci Egyetem, Káldor-terem (B/1. ép. fszt. 8. szoba)

Az űripari célra fejlesztendő nanoszerkezetű anyagok hasznosítási lehetőségeiről is tárgyalnak azok a nemzetközi szakemberek, akik a brüsszeli finanszírozású, közel 2,7 millió eurós támogatással megvalósuló projekt miskolci rendezvényére érkeznek.

Magyarország jelene és jövője az önkormányzati választások után

2019. október 16., 16:30

Miskolci Egyetem, B/2. épület fszt., XXVIII-as előadó (BTK épülete)

Hogyan tovább az önkormányzati választások után? Erre a kérdésre keresik a választ a BTK ATTI szervezésében a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársai (Csizmadia Ervin, aki egyben az ATTI oktatója, Lakatos Júlia és Novák Zoltán).

Járunk rajta, mégsem ismerjük: mivel foglalkozik a talajtan?

2019. október 16., 16:00

Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum

"Ami a talpunk alatt van: az agrogeológiától a talajtanig" címmel Dr. Dobos Endre, a a Miskolci Egyetem Földrajz–Geoinformatika Intézetének tanszékvezető egyetemi docense fog előadást tartani 2019. október 16-án (szerdán) 16 órakor az Egyetemi Könyvtárban.