Strategy of Social Innovation Workshop

2021. május 7., 10:00

Miskolci Egyetem (online)

A társadalmi innováció általános fogalmán, illetve az ehhez tartozó fehér könyv elkészítésén dolgozik 2020 ősze óta a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB). A TINLAB célja egy jogalkotási javaslat megfogalmazása, melyben új alapokra kerülne az innováció jogi elismertsége.

E célok megvalósításának előkészítője a Miskolci Egyetem által koordinált Definiálási Munkacsoport, amely az eddigi eredményeit mutatja be 2021. május 7-én 10:00 órakor kezdődő Strategy of Social Innovation angol és magyar nyelvű nemzetközi rendezvényen.

A Workshop célja a fentieken túl, hogy az eddig kialakított fehér könyvet és definíciót továbbfejlesszék, illetve egyfajta társadalmi vitára bocsássák. Ennek érdekében tudományos vita keretében a felkért külföldi és hazai szakértők fogják értékelni az eddigi munkát. A külföldi előadók Európa több neves intézményének vezető kutatói, úgy mint a TU Dortmund, University of Neuchatel, University of Kocaeli vagy a bolgár Tudományos Akadémia. A felkért hazai kutatók pedig a téma hazai kiemelkedő alakjai elsősorban a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem nemzetközileg is elismert szaktekintélyei.

Az eseményt a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának youtube csatornáján lehet majd követni. Az előadások írott anyagai pedig előre láthatólag a European Integration Studies című folyóiratban jelennek majd meg.

A Workshop virtuális helyszíne: https://youtu.be/BckJJk8CVbg

A Workshop programja ITT tekinthető meg.