(S)IKERTÖRTÉNETEK - Dragomán György író és Ungváry Krisztián történész beszélgetése

2022. január 19., 18:00

(S)ikertörténetek címmel havi beszélgetéssorozat lesz a miskolci Művészetek Házában az irodalom, a művészetek, a történettudomány nemzetközi hírű képviselőivel. Első alkalommal a BTK oktatója, Kőrizs Imre beszélget Dragomán Györggyel és Ungváry Krisztiánnal.
 
 
Dragomán György és Ungváry Krisztián saját szakmájában, az irodalomban, illetve a történettudományban a középnemzedék legjelentősebb képviselői közé tartozik. Nem celebek, hanem igazi sztárok, akikkel Kőrizs Imre szerkesztő, kritikus beszélget kapcsolódási pontokat keresve. A program izgalmas, könnyed mégis tartalmas diskurzust ígér, mert a jelenlévőknek nemcsak szakmai zsenialitását mutatja meg, hanem jártasságát más műfajokban is!
 
Dragomán György (1973, Marosvásárhely)
  • Író, Az oroszlánkórus és a Rendszerújra című novelláskötetek, A pusztítás könyve, a Máglya és a több mint harminc nyelvre lefordított Fehér király című regények szerzője. A Nők Lapja és Qubit állandó munkatársa.
  • Gasztronómiai szakember, profi hobbiszakács és visszavonult étteremkritikus. A Főzöskönyv című irodalmi szakácskönyv szerzője.
Ungváry Krisztián (1969, Budapest)
  • Történész, az MTA doktora, a huszadik századi magyar történelem szakértője. Többek közt A magyar honvédség a második világháborúban és a nyolc kiadásban megjelent Budapest ostroma című könyvek szerzője.
  • Gyűjtő: Rákosi Mátyáshoz köthető dokumentumok 1941 és 1970 között keletkezett teljes hagyatékának digitalizált másolatait például hozzáférhetővé tette Budapest Főváros Levéltárában.
  • Borász, a tokaj–hegyaljai Vay Borászat tulajdonosa és szőlész-borásza.
Kőrizs Imre (1970, Budapest)
  • Költő, szerkesztő, kritikus, a Miskolci Egyetem Magyar Nyelv és Irodalomtudományi Intézetének docense.
Jegyár:
 
1500 Ft teljesárú
800 Ft diák, nyugdíjas, pedagógus
Online jegyvásárlás.
 
A sorozat 5 alkalmas, a rendezvény időpontja minden hónap 3. szerda.