Nagyszabású egyháztörténeti konferenciára készülnek a bölcsészek

2022. június 9., 10:00

A magyarországi egyházak történetének feltárásával foglalkozó tanácskozás házigazdája lesz június 9-én és 10-én a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara.

 

„Az egyháztörténet-írás története Magyarországon” című konferencia programjában több mint 50 kutató előadása szerepel. A hazai felsőoktatási és más tudományos intézmények mellett határon túli magyar tudományos műhelyek is képviseltetik magukat a rendezvényen: a kárpátaljai magyar főiskoláról például éppúgy több előadót várnak, ahogy a Felvidékről is.

 

Miskolcot a BTK hét oktatója fogja előadóként képviselni. A tudományos konferencia a miskolci bölcsészképzés megindításának 30. évfordulóján, a jubileumi év keretében szervezett rendezvénysorozat részeként valósul meg. Az esemény nyilvános, és a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Az előadások a középkortól egészen a 20. századig követi nyomon az egyházak történetét, több szekció is foglalkozik neves egyháztörténészek bemutatásával, de szó lesz arról is, hogy a nőknek milyen szerepük volt a történetírásban.

 

A részletes program itt található.