Csomagolásmentes világnap – dobozközösségben

2023. szeptember 30., 08:00

A Csomagolásmentes Világnapon, szeptember 30-án akciót indít a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platform, amelynek tagja a Miskolci Egyetem is. Arra kérik az egyetemi polgárokat és a helyi lakosokat, hogy próbálják ki a hulladékmentes étel elvitelt és házhoz rendelést – egy hónapon át kedvezményesen.

Az akció kezdeményezője a PTE Zöld Egyetem Program és a RAKUN Dobozközösség. A Rakun projekt célja, hogy az egyszer használatos elviteles dobozokat egy újratölthető alternatívával váltsák fel. Már országszerte több mint 100 vendéglátóhelyen rozsdamentes acél Rakun dobozba kérhetik a vásárlók az ételünket, vagy rendelhetnek házhoz. Az együttműködő partner éttermek teljes listája a www.rakun.hu/helyek honlapon érhető el.

A PTE Zöld Egyetem program és a RAKUN együttműködés keretében most október 31-ig minden környezettudatosan gondolkodó polgár 50 százalékos kedvezménnyel vehet részt a kezdeményezésben, a listában szereplő éttermekben bárhol Magyarországon, a következő kuponkód felhasználásával: PTECSOMIMENTES