GREENJOBS – ÚJ KARRIERUTAK A FENNTARTHATÓSÁG KÖRÜL

2023. december 5., 15:30

A jövő üzleti gondolkodása és a fenntarthatóságot szem előtt tartó cselekvés, valamint ennek kapcsán az egyetemi oktatás előtt álló kihívásokról rendez közös konferenciát az International School of Management és a Miskolci Egyetem. A Dortmundban zajló eseményhez online is lehet csatlakozni.

A jövő üzleti világát a fenntartható gondolkodás és cselekvés jellemzi, ami teljesen új követelményeket támaszt az egyetemi oktatással szemben. Ez a fejlődés lehetőségeket teremt új szakmai területek számára, de kihívásokat is jelent az oktatási intézmények számára.

Erről a témáról beszélgetnek a gazdasági fókuszú International School of Management magánegyetem, a Miskolci Egyetem és a Dortmundi Egyetem műszaki fókuszú Frauenhofer Intézetének képviselői. A beszélgetés az üzleti szféra igényeit is megjeleníti, minthogy a DialogUngarn üzleti hálózat németországi és magyarországi hálózatának vezetője moderálja a beszélgetést.

A dortmundi AudiMax főépületében december 5-én 15:30-kor kezdődő Green Jobs rendezvény online megtekintéséhez itt lehet regisztrálni >>   (A csatlakozáshoz az elérhetőséget az esemény előtti napon küldik majd ki az érdeklődőknek.)

 

Program

Köszöntők

Dr. Ingo Böckenholt professzor, az ISM elnöke.
Szilágyi Gergő, Magyarország düsseldorfi főkonzulja
Témákat vetnek föl:

Dr. Taszner Zoltán, Ózdi Acélművek Kft. ügyvezető igazgatója.
Panel: GreenJobs - Új karrierutak a fenntarthatóság körül
A beszélgetés résztvevői:

Laura Ermel, az ISM Karrierközpont vezetője
Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Karának dékánja
Prof. Dr.-Ing. Uwe Clausen, igazgató - Fraunhofer Institute Material Flow and Logistics (IML) & Institute of Transport Logistics (ITL) at TU Dortmund University
Stefan Peltzer CEO, Hamm-, Industrie- und Handelskammer Dortmund
Matthias Klein-Lassek CPO, DEW21 - Dortmunder Energie- und Wasserversorgungs GmbH

Moderátor: Dr. Marie-Theres Thiell, ügyvezető igazgató, DialogUngarn >>