Kárpátok Nemzetközi Irányítástechnikai Konferencia

2015. május 27., 00:00

Szilvásvárad, La Contessa Kastélyhotel

Kárpátok Nemzetközi Irányítástechnikai Konferencia címmel nagyszabású rendezvényt tart 2015. május 27. és 30. között az Automatizálási és Infokommunikációs Intézeti Tanszék Szilvásváradon, a La Contessa Kastélyhotelben.

Az angol nyelvű konferenciát a Tanszék több mint tíz éve együtt szervezi négy külföldi partneregyetemmel, a csehországi VSB – Ostravai Műszaki Egyetemmel, a lengyelországi (krakkói) AGH – Műszaki és Tudományegyetemmel, a romániai Krajovai Egyetemmel és a szlovákiai Kassai Műszaki Egyetemmel.

A konferencia súlyát az is jelzi, hogy a 170 beküldött cikkből (publikációból) 118-at fogadott el a programbizottság. Az előadók nem csak a Kárpát-medencéből, hanem szinte a világ minden tájáról érkeznek, többek között Ausztráliából, a Dél-Afrikai Köztársaságból, Észak-Írországból, a Fülöp-szigetekről, Iránból, Líbiából, Nagy-Britanniából, Németországból, Oroszországból, Pakisztánból és Szaúd-Arábiából.

Az idén 10 éves konferencia tudományos szempontból is fontos, hiszen a konferencián bemutatott cikkeket az IEEE eXplore, a Scopus és a Web of Science is jegyzi.