XII. Magyar Mechanikai Konferencia

2015. augusztus 25., 00:00

Miskolci Egyetem, B3-B4 épület

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának Műszaki Mechanikai Intézete a mechanikával foglalkozó magyar szakemberek legnagyobb országos konferenciáját. A XII. Magyar Mechanikai Konferencia időpontja 2015. augusztus 25-27, helyszíne az te.

Az 1971 óta négyévenként megrendezett szakmai fórum elsődleges célja, hogy áttekintse és összefoglalja a hazai mechanikai kutatásokat, beleértve az ipari alkalmazásokat és a mechanika oktatási kérdéseit is. Ezzel összhangban a konferencia az elméleti és az alkalmazott mechanika valamennyi területét felöleli (szilárd testek és folyadékok mechanikája, szerkezetek mechanikája, biomechanika, multidiszciplináris kutatások, numerikus modellezés és számítások). Az oktatással foglalkozó előadásokat külön szekcióban tartják.

A XII. Magyar Mechanikai Konferencián 25 szekcióban 124 előadás hangzik el. A konferenciáról bővebb információ Prof. Dr. Páczelt István akadémikustól, a konferencia Tudományos Bizottságának elnökétől (mobilszám: +36 30 269 5189) kérhető.

További információ: www.mamek.uni-miskolc.hu