Rostás László, Miskolc főépítésze a MAB Klubban

2016. március 2., 17:30

MAB-székház, Erzsébet tér 3.

A MAB Klub következő rendezvényén Rostás László, Miskolc főépítésze fog áttekintést adni Miskolc építészeti adottságairól, valamint a város lehetőségeiről, lehetséges fejlesztési területeiről – egy építész szemével.

A rendezvény plakátja ITT tekinthető meg.

A vendégről:

Rostás László 1983-ban a BME Építészmérnöki Karán szerzett Okleveles Építész Mérnök végzettséget, majd 1996-ig óraadó tanár volt a miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskolában. 1994-től óraadó tanárként művészettörténetet tanít a Miskolci Bölcsész Egyesület, Nagy Lajos Király magánegyetemen.

A Széchenyi István Művészetei Akadémia tagja, a Magyar Építészek Országos Kamarájának volt tisztségviselője, a B.-A.-Z. megyei Építészek Kamarájának volt elnökségi tagja. Szakrális és egyéb középületek felelős vezetőtervezője. A magyar egyetemes ősműveltség, valamint a Pálos Rend elkötelezett kutatója, művészettörténeti és építészeti cikkek szerzője, nemzetközi és hazai kiállítások, konferenciák résztvevője, szervezője. Írásait számos szaklap és folyóirat közli. Jelenleg Miskolc Megyei Jogú Város főépítésze.