Események


Épület-névadó ünnepséggel egybekötött tudományos konferenciát rendez az EK

2019. május 3., 10:00

Miskolci Egyetem B3/B4-es épület

Egyetemi és városi vezetők köszöntőjét, illetve Dr. Kiss-Tóth Emőke dékán épület-névadó ünnepi beszédét követően az Egészségügyi Kar neves oktatói, az orvos- és egészségtudományok szaktekintélyei, a Karon végzett szakemberek tartanak tudományos előadásokat azon a konferencián, amelyet 2019. május 3-án rendez a kar.

Lányok Napja 2019 – A jövőd ma kezdődik

2019. április 30., 08:30

Miskolci Egyetem Díszaula

2019. április 30-án ismét Lányok Napja - immár 7. alkalommal a Miskolci Egyetemen. Egy nap, amit csakis lányoknak találtak ki, amikor találkozhatnak szakemberekkel, és kipróbálhatják magukat és a képességeiket. Minden középiskolás lány részére nyitva állt a lehetőség a csatlakozásra, hogy részt vegyenek egy napon, amikor a műszaki karok megnyitják az egyetemi laboratóriumaik kapuit a lányok előtt a tudomány és a technológia, a kutatás és az informatika területén.

Meghívó a Húsvéti Hangversenyre

2019. április 16., 18:00

Miskolci Egyetem Díszaula

A Miskolci Egyetem vezetése nevében szeretettel meghívjuk a Miskolci Egyetem hallgatóit, oktatóit, kutatóit, dolgozóit intézményünk Húsvéti Hangversenyére, melyet 2019. április 16-án (kedden) 18 órai kezdettel rendezünk meg a Díszaulában.

Ingyenes alapfokú nyelvvizsga-előkészítő tanfolyam indul kínai nyelvből

2019. április 15., 00:00

Miskolci Egyetem, Konfuciusz Intézet

Április 15-étől nyolchetes, ingyenes alapfokú nyelvtanfolyamot indít a Konfuciusz Intézet kínai nyelvből, amelynek célja a június 16-ai nyelvvizsgára való teljeskörű felkészítés. Az órákat hétfőként 18 órai kezdettel tartják az Intézetben.

Mikor ferdülhetett el a korona keresztje?

2019. április 10., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Erre a kérdésre is választ kaphatnak azok, akik ellátogatnak Prof. Dr. Pálffy Géza történész, az MTA doktora előadására a MAB Klub következő rendezvényére.

Szakmai Napot rendez az MFK - az Állásbörzével párhuzamosan

2019. április 10., 10:00

Miskolci Egyetem A/6. épület ("jogászépület") földszint, XX. és XXI. előadó

Mennyit ér a diploma, ha azt a Miskolci Egyetem Földtudományi Karán szerezték? Többek között erre a kérdésre is választ kaphatnak azok az érdeklődők, akik részt vesznek az MFK Szakmai Napján, amelyet az egyetemi Állásbörzével párhuzamosan rendez meg a kar.

Autentikus előadás a hagyományos kínai orvoslásról

2019. április 8., 11:00

Április 8-án 11 órai kezdettel Dr. Li Chun-Ri, a Hagyományos Kínai Orvoslás Egyetemének (Liaoning) professzora, a Besztercebányai Konfuciusz Osztályterem vezetője a hagyományos kínai gyógyítás témakörében tart előadást a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán. Az előadás nyelve: angol-magyar.

Három napon át egyetemisták segíthetik az éhezőket

2019. április 3., 10:00

Miskolci Egyetem

AZ ÉHEZÉS NEM ISMERI AZ ÉVSZAKOT szlogennel indít gyűjtőakciót április 3-ától a Magyar Vöröskereszt és az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen („Universities Fighting World Hunger”) miskolci egyetemi csoportja.

Légy Te is energiakövet!

2019. március 31., 23:55

Otthon vagy a természettudományokban? Érdekel az energia és a tudatos energiafelhasználás? Szeretsz kísérletezni és előadni? Pályázz és nyerj! Tarts egy olyan tanórát, amilyenről Te is csak álmodtál a suliban!

A megyei kormányhivatal egyetemisták részére tart Nyílt Napot

2019. március 21., 10:00

4 különböző helyszínen

Egyetemistákat vár a Nyílt Napjára a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal 2019. március 21-én (csütörtökön). A rendezvényt 4 különböző helyszínen és időpontban tartják.

Az agyról, a tanulásról és a Nemzeti Alaptantervről szól a MAB Klub következő rendezvénye

2019. március 20., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Csépe Valéria pszichológus, az MTA TTK Agyi Képalkotó Központjának kutatóprofesszora "Tanulás, agy és a tanulástudományok - Gondolatok az új Nemzeti Alaptantervről" címmel tart előadást a MAB Klubban 2019. március 20-án.

Romsics Ignác történész lesz a MAB Klub következő vendége

2019. március 13., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

"Multietnikus birodalmaktól a nemzeti államokig - Az államfejlődés tendenciája Köztes-Európában a 19-20. században" címmel tart előadást Romsics Ignác, az MTA rendes tagja, az Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézetének egyetemi tanára a MAB Klub következő rendezvényén.

Idén is meghirdeti németországi szakmai gyakorlati ösztöndíját a DBU

2019. március 10., 23:55

6 hónapos ösztöndíjat kínál a környezet- és természetvédelemmel, környezet- és természetkutatással, fenntarthatósággal, környezetközpontú műemlékvédelemmel foglalkozó végzős hallgatók, fiatal diplomások, doktoranduszok részére a Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU).

Idén is lesz Ásványfesztivál!

2019. március 9., 00:00

Miskolci Egyetem

2019. március 9. és 10. pirosbetűs ünnep lesz az ásványok rajongóinak naptárában, ekkor rendezik meg ugyanis Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválját a Miskolci Egyetemen. Az idén már harminchetedik alkalommal megtartott eseményen nemcsak az év ásványával, a galenittel ismerkedhetnek meg a látogatók, de tematikus kiállítások, illetve tudományos és népszerűsítő előadások segítségével nyerhetnek bepillantást az ásványok lenyűgözően színes világába.

Fáj-e az ember a Földnek?

2019. március 8., 14:30

Miskolci Egyetem, XXXVII. előadó (Zambó terem), A/3 épület 1. emelet

Erre a kérdésre keresik a választ a Természeti Erőforrások Akadémiája (TEA) következő rendezvényén, amelynek Dr. Kiss Tibor, a igazgató, BIOKOM Nonprofit Kft. igazgatója lesz a vendége.

XII. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia a Miskolci Egyetemen

2019. március 8., 00:00

Miskolci Egyetem, XIII. előadó (pénteken) és XVIII. előadó (szombaton)

Idén már tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztályával együttműködésben. A 2019. március 8-án és 9-én (pénteken és szombaton) tartandó rendezvényre 18 előadói nevezés érkezett az ország 12 középfokú oktatási intézményéből, valamint Erdélyből. A regisztrált résztvevők száma több mint 40 fő.

Az emberi jogok és nemzetközi védelmi rendszerük kerülnek terítékre a MAB Klubban

2019. február 27., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Prof. Dr. Lamm Vanda, az MTA rendes tagja, a Miskolci Egyetem egykori oktatója lesz a MAB Klub következő vendége. A nemzetközi közjoggal, nukleáris joggal és emberi jogokkal foglalkozó szakember többek között azt a folyamatot fogja bemutatni, hogy hogyan vált az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata kötelező érvényű dokumentummá.

Ásványvagyonunk – amit ismerünk és amit még nem...

2019. február 20., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Prof. Dr. Földessy János professor emeritus, a Miskolci Egyetem ny. egyetemi tanára lesz a MAB Klub következő vendége. A geológus professzor előadásában - az elmúlt évtizedekben folyt több kutatási program tapasztalatai alapján - azt a tévhitet fogja cáfolni, mely szerint hazánk ásványi nyersanyagokban szegény ország.

Kínai lámpás-fesztivált rendez a Konfuciusz Intézet a Rockwell Klubban

2019. február 19., 18:00

Miskolci Egyetem Rockwell Klub

2019. február 19-én 18 órai kezdettel kínai lámpás-fesztivált rendez a Konfuciusz Intézet a Rockwell Klubban. A rendezvény programja rövid ismertetőket, zenei elemeket, játékos vetélkedőket és ételkóstolót is tartalmaz.

HERCULE Téli Akadémia

2019. február 14., 09:00

Magyar Igazságügyi Akadémia (1122, Tóth Lőrinc út 6.)

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, a Magyar Büntetőjogászok az Európai Büntetőjogért Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal "Current questions and answers relating to the criminal law protection of the financial interests of the European Union" címmel Téli Akadémiát szervez 2019. február 14-16-án a Magyar Igazságügyi Akadémián (1122, Tóth Lőrinc út 6.).