Lányok Napja 2017 - Ismét lányokkal telt meg az egyetem

2017. május 3.

2017. április 27-én ismét középiskolás lányokkal teltek meg a Miskolci Egyetem laborjai, ezen a napon rendezte meg ugyanis az egyetem a már hagyományos Lányok Napját.

A „Lányok Napja” akció célja, hogy felkeltse a középiskolás, érettségi előtt álló lányok érdeklődését a műszaki, természettudományi és informatikai szakterületek iránt; kibővítse pályaválasztási terveiket - túllépve a hagyományosan női foglalkozásokon.

 

 

A program 9., 10. és 11. osztályos lányoknak szól, akik körülnézhetnek a műszaki és természettudományok, a kutatás-fejlesztés és az ipar világában. A rendezvény kapcsán a Miskolci Egyetem mindhárom műszaki kara szélesre tárta kapuit, és izgalmas illetve látványos bemutatókkal, kísérletekkel igyekezett felkelteni a középiskolás lányok érdeklődését.

B.-A.-Z. megyéből 226 lány jött el a Lányok Napjára, kilenc település összesen 17 középiskolájából érkeztek a résztvevők. De nem csak a megye lányai mozdultak meg, még Nyíregyházásról is érkeztek érdeklődők a rendezvényre. A résztvevők adatai középiskola szerinti bontásban ITT, település szerinti bontásban pedig ITT tekinthetőek meg.

A Nők a Tudományban Egyesület által először hat éve meghirdetett országos eseményhez egyetemünk ötödször csatlakozott.

Az eseményen készült fotók: