A Parlamentben méltatta a Miskolci Egyetemen folyó logisztikai képzést a kubai nagykövet

2017. november 6.

2017. november 2-án Prof. Dr. Latorcai János, a magyar országgyűlés alelnöke hivatalában fogadta Julio César Cancio Ferrer-t, Kuba magyarországi nagykövetét, aki november 10-én fejezi be több mint 50 éves diplomáciai szolgálatát, és tér vissza Kubába. A találkozóra meghívást kapott Prof. Dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének vezetője is, aki a Santa Clara-i Marta Abrau Egyetem tiszteletbeli professzora.

A kubai nagykövet értékelte a kubai-magyar kapcsolatokat, aminek során kiemelte a gazdaság, a kultúra és a tudomány több olyan területét is, ahol jelentős együttműködések alakulhatnak ki a két ország között. Ilyen területként nevezte meg a logisztikát is, és méltatta a Miskolci Egyetemnek a logisztikai területén végzett oktatási és kutatási tevékenységét. 

Követendő példaként kiemelte, hogy több latin-amerikai országban is Prof. Dr. Illés Béla kubai és német szerzőkkel közösen készített könyvét használják a logisztika oktatásában, és hangsúlyozta, tisztában van azzal, hogy a magyarországi felsőoktatási intézmények közül a Miskolci Egyetemnek vannak a legjobb kapcsolatai a kubai felsőoktatással. Végül megígérte, hogy hazatérése után is figyelemmel kíséri és segíti ezt a kapcsolati rendszert, valamint figyelmébe ajánlja azt az új nagykövet asszonynak is.

A találkozó során Prof. Dr. Latorcai János emlékeztette a nagykövetet arra, hogy Kuba 10 főre szóló Stipendium Hungaricum ösztöndíjat kap, és ezek felhasználásakor a nagykövet figyelmébe ajánlotta a Miskolci Egyetem képzéseit.

A találkozó során készült fotók: