A legfőbb ügyész is részt vett az ÁJK nemzetközi konferenciáján

2019. február 25.

„Aktuális kérdések és válaszok az Európai Unió pénzügyi érdekei büntetőjogi védelméről” címmel nemzetközi konferenciát rendezett a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az Országos Bírói Hivatal 2019. február 14. és 16. között.

A Magyar Igazságügyi Akadémián tartott és az Európai Bizottság HERCULE III projekt keretében megvalósított eseményt Dr. Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke, Dr. Osztovits András, a Magyar Igazságügyi Akadémia igazgatója és Prof. Dr. Farkas Ákos egyetemi tanár, az ÁJK volt dékánja nyitotta meg. A fő konferencianapon Dr. Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára tartott megnyitót.    

A Téli Akadémia az Európai Bizottság HERCULE III projekt keretében valósult meg, a projekt címe: „Az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelme - tekintettel a pénzmosásra, az adócsalásra, a korrupcióra és a criminal compliance-re a nemzeti jogrendszerekben és különös figyelemmel a cybercrime-ra”. Projektvezető: Prof. Dr. Farkas Ákos.

A konferenciáról készült sajtóközlemény ITT olvasható.

A rendezvényen készült fotók:

További képek ITT érhetőek el.